Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latgalē skan džezs no Baltijas un ASV. Lūznavas muižu pieskandinās festivāls Škiuņa džezs

Lūznavas muižas vasara nu jau ceturto reizi noslēgsies ar Baltijas džeza festivālu Škiuņa džezs. Tajā no 24. līdz 27. augustam gaidāma bagātīga džeza koncertu programma, kurā uzstāsies mūziķu apvienības no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Festivālā notiks arī tradicionālās meistarklases pie džeza mūzikas profesionāļiem, kurās savu pieredzi varēs papildināt vairāk nekā trīsdesmit topošo un esošo jauno džeza mūziķu.

"Škiuņa džezs arī šogad būs turpinājums iesāktajām idejām, turpinājums džeza mūzikai Latgalē, turpinājums pieredzējušo džeza mūziķu zināšanu nodošanai jaunajiem mūziķiem," saka festivāla mākslinieciskais vadītājs, pieredzējušais džeza trombonists Lauris Amantovs, kurš turpina pāragri mirušā džeza mūziķa, komponista Toma Lipska 2018. gadā aizsākto festivāla tradīciju Latgalē.

Festivālu Škiuņa džezs šodien, 24. augustā, plkst. 20.00 atklās Latgalē dzimušās, taču nu jau vairāk nekā 20 gadu ASV dzīvojošās flautistes Ilonas Kudiņas muzikālais projekts Baltic Transit, bet turpinās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas džeza grupu uzstāšanās. Festivālā piektdien, 26. augustā, sākot no plkst. 18.00, koncertēs Mirage Jazz Orchestra (Latvija), Broken Glass 4tet (Lietuva) un Linda Kanter & Taavo Remmel Band (Igaunija). Sestdien, 27. augustā, jau dienā plkst. 14.00 būs iespēja noklausīties festivāla meistarklašu ansambļu koncertu, bet vakarā (plkst. 18.30) uzstāsies Atis Andersons Organ Trio (Latvija) un (plkst. 19.30) Kęstutis Vaiginis Quartet (Lietuva). Festivāla vainagojumā 27. augustā plkst. 21.00 kā arvien skanēs nu jau tradicionālā Rēzeknes bigbenda un solistu – Škiuņa džezs meistarklašu pasniedzēju, latviešu, lietuviešu un igauņu mūziķu – īpaši festivālam gatavotā koncertprogramma. Katru vakaru (24., 25. un 26. augustā) bez ieejas maksas ir pieejami arī aizraujoši festivāla improvizāciju džema vakari, kuru neprognozējamā, spontānā norise ir džeza mākslas pati sāls.

Festivālu Škiuņa džezs rīko Lūznavas muižas komanda kopā ar Lauri Amantovu un ar Rēzeknes novada pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programmas atbalstu. Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē vai uz vietas Lūznavas muižā. Uz katru koncertu atsevišķu koncertu biļetes cena ir četri eiro, vienas dienas biļete maksā astoņus eiro, divu dienu biļete – 15 eiro, bet ikvakara meistarklašu dalībnieku un pasniedzēju džema sesijas (jam session) iespējams apmeklēt bez ieejas maksas.

Vairāk informācijas par festivālu – https://ej.uz/SkiunaDzezs2022

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja