Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Koncertzālē Palladium Rīga uzstāsies elektroniskās deju mūzikas zvaigznes 6arelyhuman

Visnoslēpumainākie modernās elektroniskās deju mūzikas spīdekļi 6arelyhuman uzstāsies koncertzālē Palladium Rīga 6. decembrī, informēja koncerta rīkotāji.

6arelyhuman tiek uzskatīti par nākotnes elektroniskās deju mūzikas ceļa rādītājiem un paši sevi atļauj dēvēt arī par “mīlīgākajiem citplanētiešiem klubā” (Cutest alien in the club). “6arelyhuman” līderi, īstajā vārdā Tobijs Ārons Hamiltons, 16. jūlijā svinēs savu divdesmit trešo dzimšanas dienu, kaut mākslinieku vecums varētu būt arī nenosakāms, ņemot vērā viņu populārās mūzikas izpausmēs pieņemto noslēpumaino un androgīno tēlu. 6arelyhuman sevī iemieso japāņu pagājušā gadsimta animācijas, uz elektroniku pārgājušo par emo dēvēto dumpinieku un virtuālās supergrupas Gorillaz grafisko estētiku. Tas viss atbrīvo fantāzijas lidojumam un minējumiem, kas viņi ir, no kurienes atlidojuši un kurp lidos rīt?

Iedvesmojoties no gadsimta pirmās desmitgades popa ikonām Kesha, Skrillex un Lady Gaga, 6arelyhuman sper vismaz veselu tūkstoti soļu tālāk atbilstoši sava laika tempam un apkārt valdošajām elektroniskās mūzikas noskaņām ar bagātīgu “autotune” lietojumu. Sadarbībā ar domubiedriem Pixel Hood, Asteria un Proz viņi rada šim mirklim inovatīvu mūziku, kam jau tagad tiek prognozēts nākotnes deju mūzikas status. Viņus dēvē par Scenecore revival wave žanra pionieriem, bet viņi paši savai mūzikai devuši jaunu žanra apzīmējumu sassyscene – Sassy Scene ir arī 2023.gadā iznākušā pilnmetrāžas albuma nosaukums, bet kopš 2021. gada iznākuši neskaitāmi singli ar nerātni intrigējošiem nosaukumiem – Pretty lil bitch, Luv my drugz, Death city, don’t touch my hair, Barbye Whore, ur my heroin u.c. Jau debijas singls Hands Up! (tas nav disko ēras grupas Ottawan tāda paša nosaukuma hita kavers) sašūpoja Tik-Tok, bet drīz vien ieguva 100 miljonus klausījumu mūzikas straumēšanas servisā Spotify un iekļuva Billboard Dance & Electronic topā. 2024. gadā 6arelyhuman nokļuva arī uz Billboard Magazine digitālā izdevuma vāka.

6arelyhuman pazīstamie mākslinieki sākotnēji veidoja Trap Metal, Hardcore un Trap music žanru mūziku ar citiem pseidonīmiem – trippitoby un bichtoe, bet no tiem ierakstiem nekas vairs nav atrodams. Debijas gabals i dip i lean izdots 2019. gada 22. martā, bet pirmā dziesma ar vārdu 6arelyhuman – Need A Semi – arī vairs nav pieejama. No straumēšanas servisiem izņemts arī albums Myspace Addiction. Visticamākais, lielākie fani to glabā savās krātuvēs kā lielu dārgumu vai aiz cieņas pret elku arī paklausīgi izdzēsuši, bet YouTube aizvien dzirdama šī vairs nepieejamā albuma dziesma Faster N Harder – tas ir visspilgtākais piemērs 6arelyhuman raksturīgajam skanējumam. 6arelyhuman kopā ar citiem līdzīgi skanošiem māksliniekiem izveidojuši apvienību FabFantasy. Ar diviem no apvienības dalībniekiem – Asteria un Kets4eki visbiežāk notiek muzikālā sadarbība.

Koncerts gaidāms šī gada izskaņā – 6. decembrī koncertzālē Palladium Rīga. Biļetes tirdzniecībā no 6. jūnija plkst. 10.00 Biļešu servisa tīklā. FBI un Positivus festivāla koncertu kluba biedri biļetes varēs iegādāties iepriekšpārdošanā jau no 4. jūnija plkst. 10.00, izmantojot kodu, kas tiks izsūtīts reģistrētajiem lietotājiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja