Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Ārpus Eirovīzijas konteksta

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovs. Šovakar Mežaparka Lielajā estrādē uzstāsies itāļu grupa Måneskin – Rīgas koncerts ir priekšpēdējais mūziķu turnejā Loud Kids Get Louder, kā arī vienīgais brīvdabas koncerts tajā. Pirms diviem gadiem Måneskin sensacionāli uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursā ar savu hitu Zitti e buoni, un kopš tā laika 2016. gadā Romā izveidotā apvienība ir viena no populārākajām un komerciāli veiksmīgākajām grupām pasaulē – šādus panākumus nav piedzīvojis neviens cits Eirovīzijas uzvarētājs, izņemot, protams, kvartetu ABBA un Selīnu Dionu. Turklāt Måneskin mūziķi ar savu kolorīto, ideāli noslīpēto, it kā nepieradināto un dumpniecisko tēlu un "plūstošo" seksualitāti ir spējuši izrauties no lipīgā Eirovīzijas konteksta un gūt atzinību daudz plašākā mērogā.    

Måneskin
Mežaparka Lielajā estrādē 18.V no plkst. 18
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 71

***

Līdzās citiem lietuviešu opermāksliniekiem Liepājā uzstāsies soprāns Viktorija Miškūnaite. Foto – Martins Aleksa

Opera. Sestdien, 20. maijā, Liepājā viesosies Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra (LNOBT) mākslinieki ar dzirkstošu galā koncertu. Tā būs iespēja iepazīt spožus lietuviešu solistus: soprānu Viktoriju Miškūnaiti, tenoru Merūnu Vitulski un baritonu Steponu Zoni. LNOBT galvenā diriģenta Ričarda Šumilas vadībā skanēs Džakomo Pučīni, Šarla Guno, Žorža Bizē, Volfganga Amadeja Mocarta, Džuzepes Verdi, Džoakīno Rosīni, Franča Lehāra un Leonarda Bernsteina mūzika. 

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 20.V plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–40 

***

Pirmizrāde. Režisore Laura Groza Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī ir iestudējusi izrādi Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos, kuras pamatā ir Sandras Kalnietes grāmata. Scenogrāfiju un kostīmus ir veidojis modes duets Mareunrol’s

Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos
Rīgas Krievu teātrī 19.V plkst. 19, 20.V plkst. 14 un 19, 21.V plkst. 17
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35

***

Pirmizrāde. Aktieris Lauris Dzelzītis atveidos titullomu Ferenca Molnāra Lilioma jauniestudējumā Dailes teātrī. Izrādi ir veidojusi ungāru viesrežisore Ildiko Gāšpāra. Viņa ir radījusi savu versiju par Liliomu mūsdienu priekšpilsētas skarbajā vidē. "Karuselim un dzīvei ir vairāk kopīgā, nekā varētu šķist. Citreiz gan dzīve, gan karuselis griežas tik ātri, ka var noreibt galva," brīdina izrādes pieteikums. 

Lilioms
Dailes teātrī 24., 25.V plkst. 19, 27.V plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 42–50 

***

Cirks. Rīgas cirka arēnā un iekšpagalmā notiks laikmetīgā cirka izrāde Pienene par klimata pārmaiņu tēmām. Tā tapusi, sadarbojoties Latvijas un Norvēģijas cirka māksliniekiem un jauniešiem no Latvijas reģioniem. Pienene ir pusaudžiem un jauniešiem adresēta izrāde par krustcelēm, kurās atrodas cilvēce. Iestudējums, kurā apvienota gaisa akrobātika, deja un mūzika, uzdod svarīgus jautājums un rosina apdomāt nākotnes vīzijas. Kādu ceļu mēs iesim klimata un bioloģiskās daudzveidības krīzes situācijā? Pienene ir Rīgas cirka un Norvēģijas cirka mākslinieku apvienības Acting for Climate projekta Cirks klimatam kulminācijas punkts.

Pienene
Rīgas cirkā 19.V plkst. 15, 20.V plkst. 19 
Pieteikšanās brīvbiļetēm Cirks.lv 

***

Filmā Dzīve bez Janga negaidītā lomā iemirdzas populārais aktieris Kolins Farels (no kreisās). Publicitātes foto 

Kino. No piektdienas, 19. maija, Latvijas kinoteātros būs skatāma amerikāņu režisora Kogonadas zinātniskās fantastikas drāma Dzīve bez Janga (2021): tajā robots prāto, ko nozīmē būt cilvēkam, savukārt cilvēks iepazīst mākslīgā intelekta dzīles. Šajā filmā negaidītā lomā iemirdzas pazīstamais īru aktieris Kolins Farels. Dzīve bez Janga pārceļ skatītājus nākotnē, taču tajā nav nekādu kinofutūrisma klišeju. 

Dzīve bez Janga
After Yang 
Latvijas kinoteātros no 19.V

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja