Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jūnijā koncertzālē Palladium uzstāsies īru grupa Fontaines D.C.

Skaļākā un karstākā šī brīža postpanka, indī un vienkārši viena no labākajām koncertu grupām, kuras vārds arī pie mums ir bijis starp gaidītākajiem notikumiem, beidzot koncertēs Rīgā - Fontaines D.C. 15. jūnijā koncertzālē Palladium, informēja koncerta rīkotāji.

Kopš grupas debijas gandrīz viss, kas pieteica šo grupu, kad viņi izlaida savu pirmo albumu, jau ir mainījies un viņu panākumi runā paši par sevi. Fontaines D.C. evolūcija bija strauja, spēcīga un pārliecinoša. Ironiski paziņojot “Mēs būsim lieli” grupa sevi pieteica skaļi un ja kādreiz viņus muzikāli salīdzināja ar tādām grupām kā IDLES un Yard Act, tad šodien jau tās ir tādas grupas kā Iceage un Horrors - ar katru nākamo albumu muzikālās robežas tiek lauztas. Viņi debitēja 2019. gadā un ātri guva starptautiskus panākumus, attīstīja savu skanējumu ar nu jau trīs izdotiem albumiem Dogrel (2019), A Hero's Death (2020) un jaunāko Skinty Fia (2022), kurus varēs dzirdēt arī koncertā.

Visi pieci grupas dalībnieki iepazinās, apmeklējot Dublinas mūzikas koledžu. Grupas sastāvā ir talantīgi dalībnieki - Graiens Šatens (Grian Chatten), Konors Dīgans III (Conor Deegan III), Konors Kurlejs (Conor Curley), Karloss O'Konels (Carlos O'Connell) un Toms Kols (Tom Coll). Viņi visi iepriekš bija bijuši citās grupās, taču viņu kā mūziķu kopīgā ķīmija pārliecināja viņus pamest savas iepriekšējās grupas un izveidot jaunu grupu. Viņi sevi nosauca kāda varoņa vārdā no filmas The Godfather, taču drīz vien viņus juridiski apstrīdēja grupa no Losandželosas, ar tādu pašu nosaukumu, kā rezultātā viņi pievienoja D.C., kas apzīmē Dublinas pilsētu, kas ir grupas nozīmīgs mūzikas iedvesmas avots. Savu pirmo turneju viņi organizēja jau 2017. gadā pēc pirmā debijas singla Hurricane Laughter izdošanas. Viņu reputācija un popularitāte pēc tā ātri pieauga. Nākamajā gadā tika izdoti nākamie singli un tie visi tika iekļauti grupas debijas albumā 2019. gadā Dogrel, kas izpelnījās mūzikas kritiķu atzinību un saņēma Mercury balvas nomināciju.

Fontaines D.C. turpināja aktīvi darboties uz veiksmīgā panākuma viļņa un jau sešus mēnešus pēc debijas albuma iznākšanas devās uz Losandželosu, lai ierakstītu nākamo albumu A Hero's Death. To izdeva 2020. gada jūlijā, un tas iekļuva desmitniekā vairākos ievērojamos mūzikas topos, un ieguva grupai arī nozīmīgu Grammy balvas nomināciju. Tas arī iezīmēja grupas skanējuma evolūciju, iekļaujot pamanāmākus vokālus un pievienojot psihedēliskos elementus. Grupas jaunākais albums Skinty Fia pie klausītājiem nonāca 2022. gadā un tas kļuva par viņu pirmo mēģinājumu iekarot mūzikas topu augšgalus ne tikai mājās, bet arī Apvienotajā Karalistē un pasaulē, kas izdevās ļoti veiksmīgi. Tagad grupa dodas Eiropas koncerttūrē, uzstāsies lielākajos festivālos un 15. jūnijā viņus dzirdēsim pirmo reizi arī pie mums, Rīgā, koncertzālē Palladium.

Biļetes pieejamas Biļešu servisa tīklā no 9. februāra plkst. 12.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja