Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ingas Kalnas solokoncerts uzsāks Latvijas Nacionālās operas sezonu

Ar koncertu Inga Kalna. Verdi jauno sezonu 14. augustā sāks Latvijas Nacionālā opera un balets.

Šīgada jubilāres – izcilā soprāna Ingas Kalnas – soloprogramma izskanēs Lielajā zālē diriģenta Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā un Latvijas Nacionālās operas orķestra pavadījumā.

Inga Kalna ir dziedātāja ar skaistu dvēseli, siltu sirdi, nevainojamu vokālo tehniku un ar pamatīgām muzikoloģes zināšanām. Tas ļauj viņai būt spožai dažādu laikmetu un stila repertuārā no baroka operas un bel canto līdz Riharda Štrausa un latviešu komponistu vokālajai kamermūzikai, kā arī šogad repertuārā iekļautajai Pučīni operas Toska titulvaronei, katrā izceļot raksturīgo un būtisko. Māksliniece dzīvo Hamburgā un savā jubilejas gadā vēlas iepriecināt klausītājus arī Latvijā. Iepriekšējo solokoncertu mūsu Operā Inga Kalna sniedza 2014. gadā, interpretējot itāļu bel canto operu ārijas. Izcilais sniegums tika novērtēts ar Lielo Mūzikas balvu kategorijā Gada koncerts.

Par gaidāmo koncertu dziedātāja stāsta: "Savu daiļradi un repertuāra izvēli varu vien raksturot, pārfrāzējot latviešu tautasdziesmu – ej, balstiņa, tu pa priekšu, es tavās pēdiņās. Vienmēr esmu izvēlējusies tieši to virzienu, uz kuru pusi attīstījās mana balss. Tāpēc savu trīsdesmito dzimšanas dienu atzīmēju Operā ar Hendeļa mūzikas koncertu, divdesmit gadus uz skatuves ar bel canto programmu, tad bija Mocarta programma ar Sinfonietta Rīga, beidzot ir pienācis laiks Verdi mūzikai.

Džuzepes Verdi daiļrade ir īpaša pasaule ar tikai tai raksturīgo vērienu un dziļumu. Pamatojoties uz visiem priekšteču sasniegumiem, Verdi veido savu estētiku, kura varbūt nav tik dekoratīvi krāšņa un rotājumiem bagāta kā bel canto laikā, toties ārkārtīgi patiesa, tieša, reizēm pat skarba. Komponists ir nodzīvojis ilgu radošo mūžu, viņa stils un komponēšanas maniere gadu gaitā ir mainījušies, tomēr Verdi ir saglabājis autentisku, uzreiz atpazīstamu identitāti. Solokoncerta programmā ietilpst fragmenti gan no Verdi agrīnajiem darbiem – Laupītāji, Korsārs –, gan no brieduma perioda – Likteņa vara –, gan no pēdējiem opusiem – Otello." Koncerta tiešraide būs klausāma Latvijas Radio 3 Klasika.

Šīs vasaras izskaņā Inga Kalna uzstāsies arī Mazajā Mežotnes pilī kopā ar Londonā dzīvojošo pianisti Diānu Ketleri sagatavotajā Riharda Štrausa un latviešu komponistu Jāņa Mediņa un Alfrēda Kalniņa vokālās kamermūzikas programmā 3. septembrī. Šīs koncertprogrammas atskaņojums 2016. gada Rudens kamermūzikas festivālā tika novērtēts ar Lielo Mūzikas balvu, savukārt šīs programmas izlasi mākslinieces ierakstīja albumā Das Rosenband/Rožu vija, kas augstu novērtēta arī ārpus Latvijas.

Savukārt Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) aicina apmeklēt operas un baleta izrādes jau no 18. augusta. Sezonas pirmais jauniestudējums – Franca Lehāra operete Jautrā atraitne – skatuves dzīvi LNOB sāks 22. septembrī. Tā top muzikālā vadītāja un diriģenta Tomasa Rēznera un režisora Ūves Ērika Laufenberga vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja