Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gaismas nākšana Saulcerītes istabās. Gaismas pils korē muzicēs Elīna Šimkus un Vestards Šimkus

Savā ierastajā vietā – Latvijas Nacionālās bibliotēkas Saulcerītes zālē – trešdien, 27. decembrī, plkst. 19.00 notiks Vaska fonda rīkotais ikgadējais latviešu kamermūzikas labdarības koncerts Gaismas nākšana, kurā uzstāsies operdziedātāja, soprāns, Elīna Šimkus un pianists Vestards Šimkus.

Tas būs labdarības koncerts, kurā ieeja ir ar bezmaksas ielūgumiem. Uz tiem jāpiesakās, rakstot uz epastu [email protected]. Savukārt brīvprātīgi ziedotie līdzekļi tiks ieguldīti jaundarbu pasūtīšanai, kā arī latviešu mūzikas un mākslas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai, uzturēšanai un jaunradei.

Dzīvesbiedri dziedātāja Elīna Šimkus un pianists Vestards Šimkus kopā neuzstājas bieži, īpaši jau pilnā dueta koncertvakara formātā. Turklāt adventes laikā mūziķiem, kā arvien, ir ļoti daudz darba, un gribas arī vairāk laika pavadīt mierpilnā ģimenes lokā – kopā ar abiem bērniem. Koncerts Gaismas nākšana Latvijas Nacionālās bibliotēkas jumta korē, no kuras augstumiem klausītāju skatienam caur stikla sienām tālu lejā un pāri ikdienībai plaši paveras Rīgas panorāma vakara gaismās, būs viena no retajām iespējām baudīt abu izcilo, plaši pazīstamo mūziķu sniegumu. Koncerta Gaismas nākšana programmu, kura izskanēs Trešajos Ziemassvētkos, viņi izvēlējušies un gatavojuši īpaši šai reizei.

Elīna Šimkus un Vestards Šimkus šo svētku koncertprogrammu iecerējuši kā sarunu ar klausītāju, kurā iekļauti abu mūziķu stāsti par programmai izvēlēto darbu nozīmi viņu abu radošajā dzīvē. Tajā skanēs romantiskas un abiem māksliniekiem personīgi nozīmīgas latviešu klasiķu Jāzepa Mediņa, Jāņa Mediņa un Jāzepa Vītola solodziesmas, kā arī Viļņa Šmīdberga dziesma Šai svētā naktī. Būs iespēja dzirdēt arī Vestarda Šimkus klaviermūziku un īpašu Ērika Ešenvalda Dvēseles dziesmas versiju balsij un klavierēm.

Speciāli šim koncertam jaundarbu komponējis Jēkabs Jančevskis, kurš pērn saņēma Lielo mūzikas balvu kategorijā Gada komponists, bet šoruden – Spēlmaņu nakts balvu par mūziku Dailes teātra izrādei Brands. Dziesmusvētkos aizvadītajā vasarā Jēkabs Jančevskis kārtējo reizi apliecināja, ka ir vokāli simfonisko formu meistars, savukārt gaidāmajam Ziemassvētku koncertam tapusi īsa vokālās kamermūzikas miniatūriņa – dziesma Tik tīra debess – ar Knuta Skujenieka tekstu.

Iespēja klausīties Elīnas Šimkus dzidrajā soprānā būs arī starpsvētku laikā: 29. decembrī plkst. 19.00 dziedātāja uzstāsies Jaunmoku pils Kolonnu zālē, kopā ar pianisti Santu Jākobsoni un saksofonistu Gustavu Jākobsonu melodiski skaistā un ziemīgi apcerīgā koncertprogrammā Ziemas ceļā izpildot skaistākās Jāņa Lūsēna Ziemassvētku dziesmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja