Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Foto: Vijolnieks Roberts Balanas solokoncertā pulcē pilnu operas namu

Šī gada 5. decembrī ar pirmo solo koncertu Latvijā Homecoming (no angļu val. – Atgriešanās mājās) Latvijas Nacionālajā operā uzstājās starptautiski atzītais un virtuozais latviešu vijolnieks Roberts Balanas. Koncerts pulcēja pilnu skatītāju zāli, un pēc koncertprogrammas noslēguma nerimstošu aplausu pavadībā māksliniekam vairākkārt bija jāatgriežas uz skatuves.

Kopā ar talantīgo vijolnieku koncertā uzstājās arī Lietuvas Nacionālais pūtēju orķestris diriģenta Karoļa Variakoja (Karolis Variakojis) vadībā.

"Muzicēt uz Latvijas Nacionālās operas skatuves savas publikas priekšā bija ļoti īpaši. Esmu sirsnīgi pateicīgs publikai par silto sagaidīšanu, jo tā man sniedza milzīgu enerģiju un spēku turpināt iesākto mūzikas ceļu. Tāpat sirsnīgi pateicos Lietuvas pūtēju orķestrim par brīnišķīgo sadarbību," saka R. Balanas.

Koncertā mūziķis atskaņoja dažādas solo vijoles un elektriskās vijoles aranžijas. Izskanēja arī starptautiski atzītā Holivudas filmu mūzikas komponista Oskara Navaro (Oscar Navarro) skaņdarbs Latent Emotions, kā arī klausītāju iemīļoti klasiskās un populārās mūzikas skaņdarbi, piemēram, grupas Coldplay dziesma Viva la Vida. Izpildot ASV grupas Vulfpeck skaņdarbu Do With You, māksliniekam plīsa vijoles stīga, kuru viņš pats skatītāju acu priekšā zibenīgi nomainīja, izpelnoties publikas atbalstu un aplausus. 

Skatītājiem bija iespēja dzirdēt arī Roberta Balanas kompozīcijas Blurred Paths orķestra versijas pirmatskaņojumu, kas atspoguļoja viņa ilgas pēc mājām, kad 16 gados mākslinieks bija pārcēlies uz dzīvi Londonā. Kā arī izjustu spāņu komponistes Angelas Lukes (Angela Luque) speciāli māksliniekam komponētu skaņdarbu En Llamo.

Koncertu noslēdza sirsnīgs grupas Līvi dziesmas Dzimtā valoda atskaņojums.

Roberts Balanas ir Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas absolvents, kurš jau 16 gadu vecumā uzstājies prestižajās koncertzālēs Royal Festival Hall un Wigmore Hall. Mūziķis ir regulārs viesis britu radiostacijās Classic FM, Scala, BBC 3, un pērn tika nosaukts par BBC Radio 1 oficiālo vijolnieku. Viņš ir koncertējis daudzās pasaules valstīs, izpelnoties īpašu uzmanību par robežu nojaukšanu starp dažādiem mūzikas žanriem. 

Šī gada septembrī Rīgā Roberts Balanas piedalījās arī 2. Latvijas Mūzikas Lielajā koncertā, un kā solists izpildīja vairākas tautā iemīļotas dziesmas - Tā es tevi mīlēšu, Mēmā dziesma, kā arī Piena ceļš kopā ar grupu Instrumenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja