Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Foto: Koncertzālē Cēsis ar stāvovācijām izskanējis vēsturisks Vāgnera operas Tristans un Izolde koncertatskaņojums

Sestdien, 9. jūlijā, koncertzālē Cēsis izskanēja vērienīgs Riharda Vāgnera operas Tristans un Izolde koncertatskaņojums – pēdējo reizi Latvijā šī opera pilnā apjomā iestudēta pirms 100 gadiem, 1921. gadā Latvijas Nacionālajā operā.

Izcilu pasaules līmeņa operdziedātāju un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un diriģenta Andra Pogas sniegumā klausītāji Cēsīs piedzīvoja neaizmirstamu un spilgtu mūzikas notikumu. Scenogrāfija un videoprojekcijas - Oļegs Golovko un Aleksandrs Labonovs.

"Šis bija īpašs notikums - Riharda Vāgnera operas Tristans un Izolde koncertatskaņojums. Tie, kas bija Cēsīs, piedzīvoja izcilību, lielisku komandas darbu un šīsvasasaras akadēmiskās mūzikas kulmināciju!" pauda LR kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Tristana un Izoldes koncertatskaņojumā, ko kopīgi rīkoja koncertzāle Cēsis un Cēsu Mākslas festivāls, Izoldes lomā varēja dzirdēt vācu soprānu, spožu Vāgnera operau lomu interpreti Gunbritu Barkminu (Gun-Brit Barkmin), savukārt Tristanu dziedāja Eiropas operteātru zvaigzne, vācu tenors Marko Jenčs (Marco Jentzsch). Kopā ar titullomu izpildītājiem uz skatuves bija mecosoprāns Martina Dike (Martina Dike), vācu basbaritons Olivers Cvargs (Oliver Zwarg), slavenais igauņu baritons Ains Angers (Ain Anger) un Latvijas Nacionālās operas solisti Mihails Čuļpajevs, Artjoms Safronovs un Rinalds Kandalincevs.

Visu laiku skaistākā mīlasstāsta koncertatskaņojumā Cēsīs piedalījās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Andra Pogas vadībā. LNSO bijušais mākslinieciskais vadītājs (patlaban orķestra mākslinieciskais padomnieks) Poga mērķtiecīgi veidojas par prasmīgu un iedvesmojošu Vāgnera mūzikas interpretu. Viņš diriģēja Valkīras trešo cēlienu Cēsu pilsparka estrādē 2021. gadā, pirms tam 2019. gada martā ar panākumiem vadīja Tristana un Izoldes otrā cēliena atskaņojumu Lielajā ģildē, un tā paša 2019. gada jūnijā Poga diriģēja Valkīras pirmā cēliena koncertatskaņojumu koncertzāles Cēsis piecu gadu jubilejas koncertā. Un šobrīd šim sarakstam pievienojies arī Vāgnera Tristana un Izoldes pilns koncertatskaņojums.

Izcilais solistu un orķestra sniegums, kā arī vienojošā Vāgnera mūzikas mīļotāju enerģija klausītājus aizkustināja, operas izskaņā dāsni apbalvojot māksliniecisko komandu ar aplausiem un Bravo! saucieniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja