Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Koncertā VEF kvartālā prezentēts Reiņa Jaunā albums Zeme

Ar sirsnīgu koncertu VEF kvartāla jaunajā kultūrvietā Spīdola tika prezentēts jaunākais Reiņa Jaunā albums Zeme, kurā dzirdami 12 mūziķi no dažādām pasaules valstīm - Nepālas, Japānas, Anglijas, Austrālijas, Zviedrijas, Ungārijas, Nīderlandes un Latvijas. 6. novembrī jaunais albums tiks prezentēts arī Liepājā kultūras namā Wiktorija. Ja epidemoloģiskā situācija to ļaus, gaidāmi arī koncerti citur Latvijā, informēja mūziķa pārstāvji.

Kopā ar Reini koncertā uzstājās čelliste Erna Daugaviete, kura arī piedalījusies albuma ierakstos, kā arī Austrālijas latviešu kopienā labi pazīstamais mūziķis Ivars Štubis, kurš arī atklāja koncertu ar savām dziesmām. Koncertu papildināja Reiņa sievas Laimas Jaunās veidotās vizualizācijas no ģimenes kopīgajiem ceļojumiem. Mūziķi nenoliedz, ka šajos laikos organizēt koncertu bijis izaicinājums, tomēr atzīst, ka ''muzicēšana tik brīnišķīgai auditorijai ir katra sirmā mata vērta''.

Jaunajā albumā iekļautas 12 kompozīcijas, no kurām desmit būs instrumentālas un divas ar vārdiem. Pats Reinis par gaidāmo albumu izsakās šādi: "Nosaukums Zeme ir mūsu planētas nosaukums, kuru par mājām sauc visi pasaules iedzīvotāji. Vienlaikus šis nosaukums simbolizē zemi, no kuras auglības mēs visi esam kritiski atkarīgi. Šajā pandēmijas izraisītās krīzes laikā mēs varam apjaust, cik ļoti planētas iedzīvotāji ir savstarpēji saistīti, jo ekonomiskās un arī kulturālās globalizācijas dēļ mūsu darbības var novest pie sekām otrā pasaules malā. To atspoguļo gan Austrālijas ugunsgrēki, kuru dūmu gredzeni apvija planētu, gan vīrusa straujā izplatība, četros mēnešos nokļūstot teju katrā valstī. Albums Zeme manifestēs starpkultūru dialogu, solidaritāti un toleranci šajā sarežģītajā pasaules vēstures brīdī."

Albuma vizuālo noformējumu veidojis Amsterdamā dzīvojošs mākslinieks Tomass Šmāls (Thomas Schmall).

Albums ir jau septītais CD formātā publicētais Reiņa Jaunā oriģinālmūzikas ieraksts. Albums Zeme tika ierakstīts ar AKKA/LAA autorstipendijas un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Tajā iekļautā dziesma Atceries un tās video tapis ar LaIPA autortipendijas atbalstu. Albuma izdošanai fiziskā formātā tika savākti līdzekļi ar kopfinansēšanas kampaņas palīdzību Projektu bankā, turklāt nepieciešamie līdzekļi tika savākti mazāk nekā 24 stundu laikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja