Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivāls, kas mudina ticēt un mīlēt. Notiks The Best of Summertime – aicina Inese Galante

Pēc divu gadu pārtraukuma Dzintaru koncertzālē atgriežas pasaules un klasiskās mūzikas festivāls The Best of Summertime – aicina Inese Galante. Festivāla piecos koncertos no 18. līdz 21. augustam valdīs džezs, fanks, soulmūzika, ugunīgie Balkānu ritmi, iecienītā klasika, pasaules sensācijas un Latvijas pirmizrādes.

"Festivāla galvenais mērķis ir dāvāt visiem pozitīvas enerģijas lādiņu, prieku, mīlestību, ticību un vienotības sajūtu, kas mums visiem ir tik ļoti vajadzīga šajā sarežģītajā laikā," saka operdīva Inese Galante. Mūziķu uzstāšanos papildinās Latvijas mākslinieču Kristīnes Luīzes Avotiņas un Elitas Patmalnieces veikums. Koncertzāles teritorijā būs apskatāmi mākslas galerijas Happy Art Museum slavenākie darbi. Protams, uzstāsies arī konkursa Ineses Galantes talanti laureāti.

Festivālu atklās pasaulslavenais Austrijas duets Igudesman & Joo 18. augustā. Aleksejs Igudesmans un Hjans Ki Džu ir ne tikai ģeniāli klasiskās mūzikas izpildītāji, bet arī absolūti inovatori muzikālās komēdijas jomā. Kopā ar Izraēlas kontrabasistu Ādamu Ben Ezru viņi piedāvās jaunu azartisku programmu Play It Again.

Balkānu ritmu karaļa Shantel un grupas Bucovina Club Orkestar koncertā 19. augustā sagaidāms enerģijā dzirksteļojošs pankroka, regeja, grieķu, rumāņu un ukraiņu garīgās mūzikas kokteilis. Ukrainas Nacionālā operas teātra soliste Olga Matjušenko, kura kara dēļ bija spiesta pamest dzimteni, dziedās ārijas no Mikolas Lisenko operas Natalka Poltavka.

Programmā Viva Mīlestība! Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 20. augustā plkst. 18.00 festivāla mūza Inese Galante muzicēs kopā ar draugiem – pianistu Andreju Osokinu, kontrtenoru Sergeju Jēgeru, jauno baritonu Daniilu Kuzminu un LNO solistu, tenoru Artjomu Safronovu. Vakaru Lielajā zālē plkst. 20.00 turpinās Vācijas nu jazz kolektīvs Club Des Belugas, atgriežoties pēc publikas lūguma un kopā ar zviedru dziedātāju Annu Luku. Džezs, fanks, soulmūzika, Brazīlijas ritmi, lounge un bosanova ir tikai daļa no viņu mūzikas, kas skan arī Samsung, LG, BMW, Mercedes-Benz, Martini, Victoria’s Secret un citu populāru zīmolu reklāmās.

Festivālu vainagos pasaules dižpārdokļa Piaf! The Show Latvijas pirmizrāde 21. augustā plkst. 20.00. Filmas Dzīve rožainā gaismā (La Vie En Rose) iedvesmotais muzikālais šovs, kura autors ir režisors Žils Marsals, vēsta par franču šansona leģendas Edītes Piafas dzīvi un mākslu. Pirms tam plkst. 18.00 Mazajā zālē varēs iepazīties ar galvenās lomas izpildītāju aktrisi Natāliju Lermitu un citiem māksliniekiem.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja