Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivālā Saxophonia uzstāsies saksofonu kvartets Atomos

Spīķeru koncertzālē 10. februārī norisināsies saksofonu kvarteta Atomos, kur līdzās kvartetam uz skatuves kāps arī perkusionists Ernests Mediņš un saksofonists Karolis Šarkus, informēja koncerta rīkotāji.

Programmā skanēs Rika Hirša (Rick Hirsch), Jacob TV un Ritvara Garozas mūzika, kā arī Roberta Martini, Toma Rudzinska, Ernesta Mediņa un Karoļa Šarkus pirmatskaņojumi. 

Saksofonu kvartetu Atomos dibinājis viens no profesionālākajiem un radoši ziņkārīgākajiem Latvijas saksofonistiem Arvīds Kazlausks. Tā sastāvā ir labākie jaunās paaudzes saksofonisti Aigars Raumanis, Roberts Martini un Rūdolfs Pēteris Rubenis. Kvarteta nosaukums saistīts ar sengrieķu valodas vārdu άτομος un simbolizē ansambļa individualitāti un nedalāmību. Kvartetam skaņdarbus veltījuši vairāki komponisti – Platons Buravickis, Edgars Mākens, Madara Pētersone, Džeikins Pusons (Jachin Pousson), Aleksejs Peguševs, Ritvars Garoza, Dāvis Jurka. Ansamblis savās koncertprogrammās atskaņo arī pašu veidotas aranžijas un pārlikumus. Apvienība sadarbojusies ar  Lietuvas Sv. Kristofera kamerorķestri, NBS orķestri, RDKS jaukto kori, sitaminstrumentālistu Ernestu Mediņu, vokālo grupu Putni un dzejnieci Ingu Gaili. Piedalījušies festivālā Saxophonia, Balvu kamermūzikas festivālā, alternatīvās kamermūzikas festivālā Sansusī, koncertējuši Latvijas Radio 1. studijā, Latgales vēstniecībā Gors, Rīgas Domā, kā arī citur Latvijā un Lietuvā.

"Šis būs enerģiski spraigs, pirmatskaņojumiem bagāts ritma un džeza mūzikas koncerts. Jaundarbu autori ir kvarteta draugi, kuri labprāt atsaucās aicinājumam radīt mūziku īpaši šim koncertam. Tajā piedalīsies arī jaunais, spēcīgais lietuviešu džeza saksofonists un komponists Karolis Šarkus, kurš pērn sevi spilgti apliecināja Baltijas jauno komponistu konkursā, ko organizē Latvijas Radio bigbends un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija. Karolis Šarkus aktīvi koncertē Lietuvā, un nesen ir laists klajā viņa debijas solo albums. Ar nepacietību gaidām mūsu pirmo sadarbību uz skatuves, kur atskaņosim arī vairākus viņa skaņdarbus," - Arvīds Kazlausks, saksofonu kvarteta Atomos vadītājs.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Vairāk - festivāla Saxophonia mājaslapā www.saxophonia.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja