Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dzintaru koncertzālē turpinās koncertsērija Jūrmala Jazz

Dzintaru koncertzālē 27. aprīlī plkst. 19:00 koncertu sērijā Jūrmala Jazz Latvijas Radio Bigbends uzstāsies kopā ar Nilu Landgrēnu (Nils Landgren), ievērojamāko zviedru trombonistu un dziedātāju, informēja koncertsērijas rīkotāji.

Nila Landgrēna karjera nu jau ilgst vairākas desmitgades un viņš ir ieguvis atzinību arī uz starptautiskās džeza skatuves. Zināms ar savu unikālo un dzīvīgo spēles stilu, viņš ir sadarbojies arī ar vairākiem atzītiem māksliniekiem, īpaši kopā ar savu grupu The Funk Unit, un ir izdevis virkni albumu, kas atspoguļo viņa daudzpusību. Pasaulei šis mūziķis zināms arī kā “vīrs ar sarkano tauri” (The Man with the Red Horn) viņa īpašā metāliski sarkanās krāsas trombona dēļ. “Mūzikai nav robežu; mūzika ir brīvība,” tā savu dzīves vislielāko aizraušanos raksturo pats Landgrēns. 2002. gadā par izcilu ieguldījumu zviedru džeza mūzikas popularizēšanā visā pasaulē, viņš saņēma prestižo Tora Ērlinga balvu. Izcilais mūziķis vairākas reizes bijis Berlīnes džeza festivāla mākslinieciskais vadītājs, ir ilggadējs festivāla JazzBaltica mākslinieciskais direktors un nu arī zviedru sabiedriskā radio džeza kanāla mākslinieciskais direktors.

Kopā ar Latvijas Radio bigbendu harismātiskais trombonists un vokālists izpildīs tādus jau iemīļotus skaņdarbus kā Stinga Fragile un Marvina Geja (Marvin Gaye) Whats Going On, un Latvijas publikai mazāk zināmo Leonarda Bernstaina programmu īpašos Vinsa Mendozas aranžējumos bigbenda sastāvam. Dzirdēsim Volfganga Hafnera atmosfērisko kompozīciju Silent way, Pola Simona lirisko meistardarbu Still crazy after all these years, kā arī izcilo amerikāņu dziesminieku Džimija Veba, Džīna Makdaniela un citu autoru skaņdarbus.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja