Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džeza okeāna paisums Rīgā. Šurp pošas pat džeza superzvaigzne Ričards Bona ar jaunu trio

Rudens koncertsērijā Art of Riga Jazz no 11. novembra līdz 9. decembrim viesosies spāņu dziedātāja un tromboniste Rita Pajesa, pirmoreiz Rīgā uzstāsies pasaulslavenā amerikāņu basģitārista Ričarda Bonas un kubiešu pianista Alfredo Rodrigesa jaunā apvienība un XY Quartet no Itālijas.

Rita Pajesa, kura uzstāsies jau šovakar, 11. novembrī, Latvijas Radio 1. studijā, ir viena no spāņu jaunās džeza paaudzes uzlecošajām zvaigznēm. Viņa muzicēs kopā ar mammu, Spānijā labi pazīstamo flamenko ģitāristi Elizabeti Romu, un kontrabasistu Tomu Felisesu. "Šī mātes un meitas komanda piedāvā oriģinālmūzikas repertuāru ar juteklisku un smalku skanējumu, kurā sajaukušās džeza, bosanovas un klasiskās ģitāras skaņas," raksta spāņu portāls Metropolitan.

Kamerūnā dzimušais amerikāņu basģitārists, dziedātājs un multiinstrumentālists Ričards Bona uzstāsies 16. novembrī VEF Kultūras pilī. Viņš vislabāk zina, kā saplūdināt dzimtās Āfrikas mūzikas tradīcijas, Eiropas un amerikāņu džezu. Rakstot par viņu, laikraksts Los Angeles Times aicināja "iedomāties mākslinieku ar Džako Pastoriusa virtuozitāti, Džordža Bensona vokālo plūstamību un Žuāu Žilbertu dziesmas un harmonijas izjūtu savijumā ar Āfrikas kultūru". Sadarbībā ar pasaulslavenā producenta Kvinsija Džonsa projektu muzikālo vadītāju – izcilo jauno kubiešu pianistu Alfredo Rodrigesu – Bonas akustiskajai paletei radušās jaunas krāsas un spars. Muzicējot trio sastāvā kopā ar kubiešu bundzinieku Maiklu Oliveiru, šis ir brīvs un radošs divu paaudžu peldējums pasaules viskaislīgākās "sirds-pa-muti-ārā" mūzikas okeānā. "Šis ir trio, ko nevarēja laist garām," saka koncertsērijas Art of Riga Jazz mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns.

Itāļu jaunā džeza apvienība XY Quartet uz Latvijas Radio 1. studiju klausītājus aicinās 9. decembrī. Grupa darbojas jau 11 gadu. Saksofonists Nikola Facīni, basists Alesandro Fedrigo, vibrofonists Saverio Taska un bundzinieks Luka Kolusi kopā rada oriģinālu, aizraujošu un mūsdienīgu mūziku brīvā džeza un laikmetīgās mūzikas saplūsmē. "Nosaukums zināmā veidā atspoguļo piedāvātās mūzikas ģeometrisko raksturu, kas lielā mērā ir veidota uz trajektoriju tīkla, pa kuru četri instrumenti dodas daudzos virzienos, dažreiz pretēji, dažreiz paralēli, dažreiz krustojoties, un kura skaidrais un kristāliskais režģis veido kopējo mūzikas noskaņu," teikts džeza portālā All About Jazz.

Visu triju Art of Riga Jazz koncertu sākums ir plkst. 19.00.

Biļetes – www.ekase.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja