Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Deju kolektīvam Dzirnas tapusi jauna programma

29. februārī plkst. 20 deju grupas Dzirnas studijas koncertzālē, Brīvības gatvē 224, būs redzama jaunā programma O' Fortūna ar Karla Orfa mūziku, kas iekarojusi visu pasauli, neatstājot vienaldzīgus nedz akadēmiskos klausītājus, nedz Maikla Džeksona fanus.

Deju programmas O’ Fortūna horeogrāfi ir Agris Daņiļevičs un Markus Zmolnig, režisors Uģis Brikmanis, savukārt tērpu māksliniece ir Evija Dāboliņa.

Studijas Dzirnas pārstāvji dejas attīstības veicināšanas nolūkos apņēmušies regulāri skatītājiem piedāvāt jaunas programmas savā improvizētājā koncertzālē. Uzvedumus veidos ne tikai Dzirnu dejotāji, bet arī citas deju skolas, grupas.

"Šāda apņemšanās saistīta ar diviem izvirzītajiem mērķiem. Pirmkārt, attīstīt deju kā mākslas žanru. Tas veicinās gan jauno horeogrāfu, gan dejotāju profesionālo izaugsmi. Otrkārt, caur šādām daudzveidīgām un aizraujošām deju programmām mēs vēlamies celt dejas popularitāti sabiedrībā, kurai ir ierasts regulāri apmeklēt dažādus mūzikas koncertus, bet deju - vēl aizvien ir svešāki. Dodot sabiedrībai iespēju redzēt deju programmu daudzējādību, mēs palīdzam skatītājam radīt izpratni par viņam tīkamo dejas valodas formu, par kvalitātes kritērijiem šajā jomā," tā stāsta viens no idejas autoriem, horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

Par uzveduma vēstījumu režisors Uģis Brikmanis sakasekojošo: "Sprāgst ritma kodolbumba - enerģijas megatonnas, no tās atraisās neticams azarts un asprātība, uzplaukst cilvēcisko prieku dārzs, kurā jaunieši, kaislību dzīti, meklē un rod savām slēptajām dziņām ekstātisku piepildījumu. Dievietes Fortūnas rokās ir cita dāvana - viņas pielūdzējiem lemts mūžīgs ceļš pēc kārotās laimes, kas zudīs tai mirklī, kad šķitīs iegūta un paturama uz visiem laikiem."

Biļetes pieejamas pirms pasākuma deju grupas Dzirnas studijā, Brīvības gatvē 224.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja