Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Daudzpusīgs un novatorisks. Liepājas Mākslas foruma atklāšanā uzstāsies ģitārists Šons Šibe

29. septembrī pirmo reizi Latvijā uzstāsies ievērojamais skotu ģitārists Šons Šibe. Viņš atklās koncertzāles Lielais dzintars rīkoto mūsdienu mākslas festivālu Liepājas Mākslas forums

Šons Šibe Liepājā pirmatskaņos programmu Neparasts/Out There – viņš spēlēs gan akustisko, gan elektrisko ģitāru un izpildīs senās un laikmetīgās mūzikas opusus, kas pievēršas garīgumam un misticismam. Programmā būs pārstāvēti Johans Sebastiāns Bahs un Bingenes Hildegarde, kā arī Olivjē Mesiāns, Džūliuss Īstmens, Sofija Gubaiduļina, Agustins Barrjoss-Mangore, Stīvs Reihs un Džūlija Vulfa.

Viens no rosinošākajiem skaņdarbiem, kas programmā izskanēs uz elektriskās ģitāras, būs Stīva Reiha Electric Counterpoint. Pats autors uzskata, ka Šons Šibe ir radījis vienu no labākajām šīs kompozīcijas interpretācijam. "Tas, kā viņš viscaur spēlē uzsvērtās pilna garuma skaņas, sevišķi lēnajā daļā, rada līdz šim nedzirdēti dāsnu harmoniju ainavu. Viņa veidotais balansējums jeb "mikss" ir apbrīnojams – tas no sākuma līdz beigām reljefi izceļ visas vidējās balsis un piebalsis. Arī viņa ģitāras izvēle ir perfekta," saka Stīvs Reihs.

Video: Šons Šibe atskaņo Stīva Reiha Electric Counterpoint 

Šons Šibe ir daudzpusīgs un novatorisks ģitārists, kurš ir guvis augstu kritiķu atzinību. Viņš ir piedalījies lielākajos festivālos un uzstājies prestižākajās koncertzālēs, to vidū ir Londonas Vigmora zālē, Londonas mākslas centrs Southbank un Amsterdamas Concertgebouw. Šona Šibes repertuārs sniedzas no Baha svītām lautai līdz mūsdienu komponistu jaundarbiem. Savā jaunākajā soloalbumā Lost & Found mūziķis ir iekļāvis dažādu komponistu repertuāru, kuru ierakstījis, spēlējot elektrisko ģitāru.

Šons Šibe rada oriģinālas koncertprogrammas, kas izceļas ar dziļu muzikalitāti un kaislīgu klasikas interpretāciju. Viņš ir jaunās ģitāristu paaudzes līderis – pirmais ģitārists, kurš izvēlēts projektam BBC Radio 3 New Generation Artists, par saviem ierakstiem saņēmis divas žurnāla Gramophone un Opus Klassik balvas. Par prasmi neparastā veidā apvienot žanrus un laikmetus, tādejādi veicinot klasiskās ģitāras popularitāti, mūziķis 2022. gadā saņēmis Leonarda Bernsteina balvu. Viņš ir pirmais ģitārists, kuram piešķirta šī godalga. 

No 29. septembra līdz 1. oktobrim festivāls Liepājas Mākslas forums svinēs daudzveidību mākslā un sabiedrībā, piedāvājot kultūrmīļiem astoņus notikumus četrās norises vietās. Publika pieredzēs reivu koncertzālē, seno sutartiņu dziedājumu savīšanos ar laikmetīgo deju, cirka izrādes, avangarda flamenko un muzikālu īpašvietas izrādi. 

Biļetes uz festivāla maksas notikumiem ir pieejamas Biļešu paradīzes tīklā. 

Informācija par festivāla programmu: www.lielaisdzintars.lv

Informācija par Šonu Šibi: seanshibe.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja