Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cilvēka balss un ukraiņu tautas dziesma. Valmierā sākas a cappella festivāls

Jau sesto gadu Valmiera kļūs par a cappella galvaspilsētu, kur no 30. jūnija līdz 2. jūlijam noritēs ikgadējais Latvian Voices a cappella festivāls un meistarklases, aicinot interesentus gan klausīties koncertus, gan izglītoties. Festivāla īpašie viesi būs grupa Estonian Voices no Igaunijas. Varēsim novērtēt arī ukraiņu tautas mūzikai veltīta starptautiska a cappella jaundarbu aranžēšanas konkursa rezultātus.

"Šogad festivāls ir ļoti īpašs ar to, ka pēc divu gadu pārtraukuma atkal būs klātienē. Meistarklasēs jau 30. jūnijā no rīta pulcēsies gandrīz 40 a cappella mūzikas interesentu no visas Latvijas. Šogad dalībniekiem būs iespēja darboties dažādās radošajās a cappella darbnīcās pie grupas Latvian Voices dziedātājiem, apgūt skatuves iemaņas pie Valmieras Drāmas teātra aktrises Ievas Esteres Barkānes, kā arī mācīties ekskluzīvā meistarklasē pie festivāla galvenajiem viesmāksliniekiem Estonian Voices no Igaunijas," stāsta Latvian Voices līdere Laura Jēkabsone.

Festivāla īpašie viesi Igaunijas profesionālā vokālā a cappella grupa Estonian Voices darbojas kopš 2011. gada un atskaņo džezu, klasiku, tradicionālo folkloru, kā arī populāro mūziku. "Latvian Voices un Estonian Voices vieno ne tikai līdzīgais nosaukums, bet arī tas, ka abas grupas izvēlas dziedāt savas tautas folkloru, veidojot to īpašos mūsdienu a cappella skanējumos," Laura Jēkabsone iepazīstina ar festivāla viesiem, kuri uzstāsies kopīgā koncertā ar Latvian Voices 1. jūlija vakarā plkst. 20.00 Valmieras Kultūras centrā. Koncertā ieeja ar biļetēm, kuras var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.

Pirmo reizi festivāla vēsturē tika organizēts a cappella jaundarbu konkurss, aicinot komponistus aranžēt kādu no ukraiņu tautasdziesmām a cappella sastāvam. Labākie darbi tiks izpildīti festivāla noslēgumkoncertā A Cappella nakts Ukrainai, kas sāksies Valmiermuižas terasē 2. jūlijā plkst. 19.30, turpināsies līdz pusnaktij un klausītājiem pieejams bez ieejas maksas. "Konkursam bija ļoti liela atsaucība. Saņēmām vairāk nekā divdesmit ukraiņu tautasdziesmu aranžējumu no ASV, Kanādas, Kolumbijas, Vācijas, Norvēģijas, Latvijas, Lielbritānijas, Ukrainas, Jaunzēlandes un pat Madagaskaras. Sešus labākos darbus pirmatskaņos Latvian Voices festivāla koris kopā ar ukraiņu dziedātāju Mariju Savenko," stāsta Laura Jēkabsone.

Festivāla noslēgumkoncertā uzstāsies arī visi meistarklašu dalībnieki un īpašie viesi, Rīgas Doma kora skolas gospeļkoris. Pasākuma izskaņā visus priecēs DJ, atskaņojot a cappella mūziku no visas pasaules.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja