Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Balsu burvība pie Dzirnavu ezeriņa. Latvian Voices a cappella festivāls jau šo sestdien Valmierā

Festivāls Latvian Voices a cappella, kas jau trešo vasaru notiks Valmierā, ir viens no tiem pasākumiem, kuri, neraugoties uz neziņu par Covid-19 pandēmijas attīstību, tomēr nav atcelti. Ikgadējais festivāls šoreiz norisināsies vienu dienu, sestdien, 1. augustā, piedāvājot gan meistarklases, kuras ikviens varēs vērot tiešraidē Feisbuka lapā, gan koncertu plkst. 21 pie Dzirnavu ezeriņa Valmieras centrā (orientieris – G. Apiņa ielas māju kvartāls), kur grupa Latvian Voices uzstāsies kopā ar pasaulē populārās zviedru Real Group basu Jāni Strazdiņu.

Stundu ilgais koncerts klausītājiem būs pieejams bez maksas. Atliek vien padomāt par ērtu, laika apstākļiem piemērotu apģērbu un sēžamspilvenu vai pledu pašu ērtībai.

"Dziedāsim gan mūsu tradicionālo latviešu tautas dziesmu repertuāru, gan skaņdarbu Latvietes mīts no mūsu jubilejas koncerta programmas Vox Femme. Būs gan dziesmas, kas speciāli radītas dziedāšanai kopā ar Jāni Strazdiņu, gan pazīstamu pasaules dziesmu kaverversijas – interesants kokteilis visām gaumēm. Tiešraides nebūs, koncerts jābauda klātienē," stāsta Laura Jēkabsone, Latvian Voices līdere, un turpina: "Pie Dzirnavu ezeriņa uzstāsimies pirmoreiz. Valmierā ir ļoti daudz skaistu vietu, bet šī vēl nav tik ļoti apdziedāta un ierasta kā citas." 

Meistarklases vokālā grupa Latvian Voices rīko jau ceturto gadu, taču pirmo reizi rādīs interneta tiešraidē. Meistarklases sāksies plkst. 10 Valmieras Kultūras centrā. L. Jēkabsones lekcijā par cilvēka balss un a cappella dziedāšanas veida vēsturisko attīstību varēs uzzināt, kāda bijusi balss loma dažādos gadsimtos un kā esam nonākuši līdz a cappella muzicēšanai mūsdienu izpratnē. Otrajā daļā L. Jēkabsone un Jānis Strazdiņš dalīsies ar dažādiem tehniskajiem vingrinājumiem, kas palīdz izkopt a cappella dziedāšanu. Tam sekos darbs ar sieviešu ansambli Guns no Jelgavas un vīru ansambli Karma no Ropažiem.

"Mūsu meistarklasēs vīru ansamblis būs pirmo reizi, un mēs ceram iedvesmot un pievērst šādai dziedāšanai arī citus vīrus," stāsta L. Jēkabsone, priecādamās, kā sievu līdzpaņemtie vīri koncertos sāk dziedāt līdzi. "Mēs paši, Latvian Voices, dziedot kopā ar Jāni Strazdiņu, esam "iekāpuši" jauktā ansambļa ampluā un meistarklasēs rādīsim, kā tagad notiek mūsu mēģinājumi. Tā iegūstam jaunu krāsu." Vokālās partijas, kuras Laura rakstījusi zemākajai alta balsij, šobrīd labi derot Jānim. Iepriekš plānotā The Swingles (Lielbritānija), Quintense un Daniel Barke (Vācija) viesošanās gan pārcelta uz nākamvasaru. Toties jau drīz Latvian Voices cer aicināt uz sirsnīgiem koncertiem zem augusta zvaigžņotajām debesīm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja