Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ar pianista Reiņa Zariņa koncertu noslēgsies festivāls Dominante

Festivāla Dominante pirmā norises gada programmā ir trīs koncerti. 21. augustā koncertā Ticība Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudija Figaro diriģenta Viestura Gaiļa vadībā rādīja Otorīno Respīgi operu Ēģiptes Marija, kur titullomā bija Jolanta Strikaite. 22. augustā koncertā Cerība ar jaunu programmu eksponējās trio Art-i-Shock – čelliste Guna Āboltiņa, sitēja Elīna Endzele un pianiste Agnese Egliņa, un šajā koncertā citstarp izskanēja Andra Dzenīša un Platona Buravicka jaundarbu pirmatskaņojumi.

23. augustā festivāla rīkotāji aicina uz koncertu Mīlestība Sv. Pētera baznīcā. Koncertā pianists Reinis Zariņš piedāvās Johana Sebastiāna Baha un Olivjē Mesiāna mūzikas programmu. Franču mistiķa, putnu dziesmu pierakstītāja un atklāsmju meklētāja Olivjē Mesiāna (1908–1992) grandiozā klaviercikla 20 skatieni uz jaundzimušo Jēzu fragmentus Reinis licis vienkop ar Johana Sebastiāna Baha (1685–1750) opusiem pārlikumā klavierēm. Skanēs tādas slavenas un mīlīgas melodijas kā Avis var ganīties drošībā (Schafe können sicher weiden) un Jēzus, cilvēka ilgu piepildījums (Jesus bleibet meine Freude), savukārt koncerta zelta griezuma punktā būs Baha Čakona no Otrās partitas vijolei – šo grandiozo opusu klavierēm pārlicis Ferručo Buzoni.

Reinis Zariņš ir ne tikai dziļi domājošs pianists, bet arī Rakstus rūpīgi studējošs, pasaules kārtības izpētē ieinteresēts cilvēks un sirsnīgi mīlošs tēvs. Par mīlestību runā neskaitāmi dzejoļi un romāni, par mīlestību sacerētas miniatūras un operas, mīlestība ir viens no mākslas pamatakmeņiem, ir tūkstošiem mīlas formulu, un tas viss nobāl pret vienu vienīgu mīlestības piesātinātu skatienu. Un tad mēs zinām bez vārdiem – tā ir mīlestība.

Visi festivāla koncerti tiek straumēti tiešraidē portālā Rīga 2014

Apustulis Pāvils raksta: "Ir tā, kā rakstīts: ko neviena acs nav redzējusi un neviena auss nav dzirdējusi, kas neviena cilvēka sirdī nav nācis, to Dievs ir sagatavojis tiem, kas viņu mīl."  Māksla ir durvis uz ideālo pasauli. Mēs tiecamies uz šo pasauli, taču sasniegt to uz zemes nav iespējams – varam tikai tuvoties. Festivāls Dominante ir vēl vienas durvis šajā tuvošanās ceļā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja