Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Zelta Mikrofons 2013 ceremonijā triumfē Dons

5. martā Latvijas Nacionālajā teātrī sadalītas Mūzikas ierakstu gada balvas _Zelta Mikrofons. S_vinīgajā ceremonijā, kurā tika noskaidroti labākie 2013. gada ieraksti, triumfēja Dons, kurš bija nominēts četrās kategorijās un saņēma trīs Zelta Mikrofonus.

Par labāko pop albumu atzīts grupas Otra Puse ieraksts Uzzīmē mani. Labākā pop-rock albuma titulu ieguvis The Sound Poets veikums Tavs stāsts. Nominācijā Labākā dziesma sacentās 51 dziesma un par labāko tika atzīta Dona Pēdējā vēstule. Arī nominācijā Radiohits, kurā uzvarētāju tradicionāli nosaka Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), balvu saņēma Dons ar dziesmu Signāls. 44 mūzikas video klipu konkurencē par pārāko atzīts Instrumentu Don’t Hold Onto Me, bet kategorijā koncertieraksts – Prāta Vētras Vēl viena klusā daba.  

Nominācijā Labākais elektroniskās mūzikas albums balvu ieguva Koncerts 7 sintezatoriem, kura producents un izpildītājs ir Kaspars Tobis. Par labāko alternatīvās mūzikas albumu atzīts grupas Elkupe ieraksts UzaustZelta Mikrofonu par labāko metāla un rokmūzikas albumu ieguva grupas Rūsa disks No vāka līdz vākam. Šogad apritē bija atgriezusies arī labākā hip-hop albuma nominācija, kurā balvu saņēma Pikaso par Satikšanās vietu mainīt nedrīkst. Nominācijā Labākā debija balvu saņēma dziedātājas UP ieraksts SIREN.

Par labāko akadēmiskās mūzikas albumu atzīts Valsts Akadēmiskā kora Latvija (diriģents Māris Sirmais) ieraksts At the Foot of the Sky (Ērika Ešenvalda mūzika). Jaunajā nominācijā Labākais koncertuzveduma un teātra mūzikas albums balvu ieguva Imants un Ziedonis Latvijas Radio kora izpildījumā (diriģents Sigvards Kļava). Apvienotajā džeza un blūza mūzikas albumu kategorijā Zelta Mikrofonu saņēma viena no starptautiski pazīstamākajām latviešu grupām Latvian Blues Band.

Labākais kantrī un šlāgermūzikas albums pērn bijis Mēs tikāmies..., kurā Žoržs Siksna dzied Raimonda Paula dziesmas. Labākais tautas mūzikas albums - bungu un dūdu grupas Auļi ieraksts Dižducis.

No 12 vērtēšanai iesniegtajiem albumiem bērniem par veiksmīgāko atzīts Gadapkārti. No vasaras līdz ziemai. Gadapkārti. No ziemas līdz vasarai Ilgas Reiznieces audzēkņu izpildījumā.

Ar balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā tika godināta leģendārā grupa Pērkons.

Jau sesto gadu ikviens mūzikas cienītājs tirdzniecības parkā Alfa varēja nobalsot par savu Gada dziesmu. Ar pārliecinošu balsu vairākumu triumfēja un piešķirto Galactico dāvanu karti 1500 EUR vērtībā saņēma Dons par dziesmu Pēdējā vēstule.

Mūzikas ierakstu gada balva tika pasniegta jau 18. reizi un metālmākslinieka Armanda Jēkabsona izgatavotie Zelta Mikrofoni tika piešķirti 19 nominācijās. Priekšnesumus sniedza Otra Puse, The Sound Poets, Dons, Latvian Blues Band, Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris, Jumprava, Normunds Rutulis, Pērkons, Toms Juhņevičs, Marta Ritova, Kaspars Tobis, Relicseed un citi. Balvas laureātiem pasniedza Latvijas Republikas Kultūras ministre Dace Melbārde, Nacionālās operas valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš, hokeja kluba Dinamo Rīga galvenais treneris Artis Ābols un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja