Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Hanzas peronā koncertēs akordeonists Mario Batkovičs

Piektdien, 30. jūnijā, ar koncertu kultūras telpā Hanzas perons Rīgā viesosies pazīstamais bosniešu izcelsmes akordeona virtuozs un instrumenta pētnieks Mario Batkovičs (Mario Batkovic) no Šveices, informēja _Hanzas perona mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

Kad 2021. gada pašā izskaņā klajā nāca Mario Batkoviča otrā ilgspēlējošā plate Introspectio, Džefa Berova (Geoff Barrow) vadītā Bristoles izdevniecība Invada Records to publikai pieteica kā "izaicinošu, hipnotizējošu un grandiozu" mūziķa-cilvēka attiecību ar instrumentu portretējumu. Protams, ne tāda vien eksaltācija sastopama līdzīgos žanra sacerējumos, taču, paveroties ciešāk, tā pēc pārspīlējuma vairs neizklausās. Mākslinieka kā estēta pieeja kompozīcijai un arī izpildījumam, ko jo nepastarpinātāk iespējams piedzīvot viņa uzstāšanās reizēs, nudien liecina par cieņpilnu, pazemīgu un reizē nešķiramu partnerību ar savu instrumentu. Te nekļūdīgi atpazīstams, te iepriekš nedzirdēts instrumenta skanējums ir liecība mākslinieka nerimstošajai zinātkārei par akordeona spēju robežām.

"Es brīvprātīgi esmu izvēlējies ceļu, kurš manu mūziku sagaida ar vislielāko pretestību," kādā sarunā ar žurnālistu reiz teicis Batkovičs. Akordeons ir izrādījies īstais ceļabiedrs viņam pašam un līdzi aicinot arī citus. Klausītāju salīdzināts ar Nilu Frāmu (Nils Frahm) vai Filipu Glāsu (Philip Glass), tā vedinot domāt par pagājušā gadsimta otrās puses minimālismam raksturīgajiem rokraksta triepieniem viņa kompozīcijā, un vienlaikus radot darbus simfoniskiem sastāviem, Mario Batkovičs savā muzikālo domubiedru lokā ievilcis dažādu žanru prominences, kuru līdzdalība dzirdama albumā Introspectio – elektroniskās mūzikas producents Džeimss Holdens (James Holden), saksofonists Kolins Stetsons (Colin Stetson), perkusionists Klaivs Dīmers (Clive Deamer) un citi.

"Ko lai saku? Vien to, ka pēc koncerta bija vēlme uzreiz doties mājup, jo skaidrs, ka neviens tovakar nebūtu varējis pārspēt viņa satriecošo priekšnesumu," pēc koncerta festivālā Le Guess Who? rakstīja kāds tā apskatnieks. Visticamāk, līdzīgi padomājuši arī apmeklētāji, kas M. Batkoviča koncertos piepildījuši Elbas filharmoniju, zāli Montro Džeza festivālā Šveicē vai klubu Berghain Berlīnē. Koncerts Hanzas peronā Rīgā būs mākslinieka vienīgais uznāciens pēc viņa pirmās viesošanās Latvijā pirms pieciem gadiem.

Biļetes uz Mario Batkoviča koncertu 30. jūnijā Hanzas peronā nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības tīklā. Pirmās 50 biļetes pieejamas par īpašu cenu – 20 eiro. Koncertam tuvojoties, biļešu cena pieaugs.

Mario Batkovičs koncertā Nomadic Night: 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja