Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Gorā uzstāsies Kremerata Baltica, Gidons Krēmers un flautists Statis Karapans

Svētdien, 7. jūlijā, plkst. 16.00 Latgales vēstniecībā Gors norisināsies kamerorķestra Kremerata Baltica un leģendārā vijolnieka Gidona Krēmera koncerts Flauta un vijolītes. Koncerta īpašais viesis – grieķu izcelsmes flautists un diriģents Statis Karapans

Latgales vēstniecības Gors vasaras satikšanās festivāls #VASALIGORĀ turpina priecēt savus apmeklētājus ar augstvērtīgiem mūzikas notikumiem. Koncertā Flauta un vijolītes kamerorķestris Kremerata Baltica kopā ar savu nemainīgo māksliniecisko vadītāju, leģendāro vijolnieku Gidonu Krēmeru atskaņos Karla Filipa Emanuela Baha, Ludviga van Bēthovena, Sofijas Gubaiduļinas, Gražinas Bacevičas un Franca Šūberta mūziku. Koncerta īpašais viesis – grieķu izcelsmes flautists un diriģents Statis Karapanos.

Kamerorķestris Kremerata Baltica pirmo koncertu piedzīvoja 1997. gada vasarā Austrijā, kur Lokenhausas festivālā Rīgā dzimušais pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers iepazīstināja ar jauno projektu – kamerorķestri, kurā apvienojušies jaunie mūziķi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Kopš tā laika orķestris, kurš spēlē ar nevaldāmu prieku un pārsteidz ar neierobežotu iztēli programmas izvēlē, ir savaldzinājis klausītājus visā pasaulē. Orķestris, kas ir arī Grammy balvas laureāts, ir atzīts par vienu no izcilākajiem starptautiskajiem mūziķu kolektīviem Eiropā.

Koncerta viesis, grieķu izcelsmes flautists un diriģents Statis Karapans, apņēmies kļūt par flautas solistu 5 gadu vecumā un jau agrā bērnībā iestājās Atēnu konservatorijā, kā arī vēlāk tika uzņemts Bulgārijas Nacionālajā Ļubomira Pipkova mūzikas skolā. Paralēli mācībām regulāri muzicējis, piedalījies un uzvarējis dažādos starptautiskos konkursos un šobrīd ir sevi pierādījis kā vienu no interesantākajiem mūsdienu solistiem. Viņa nerimstošā vēlme meklēt iedvesmu ir likusi viņam apgūt un interpretēt pikolo, alta, basa un kontrabasa flautas mūziku daudzos mūsdienu stilos, pat brīvajā džezā un smagajā rokā. Koncertā mūziķi iepazīsim gan flautista, gan arī diriģenta lomā.

Biļetes iespējams iegādāties Latgales vēstniecības Gors biļešu sistēmā internetā latgalesgors.lv un kasē Pils ielā 4, Rēzeknē, kā arī Biļešu paradīzes biļešu kasēs un internetā.

Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai Gors sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.

Biļetes pieejamas Latgalesgors.lv un internetvietnē Biļešu paradīze.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gunārs Jākobsons svin 70 gadus Latvijas Radio ēterā

Šodien, 4. jūlijā, Latvijas Radio ētera personība, leģendārais sporta žurnālists un komentētājs, savulaik populārā raidījuma Mikrofona aptauja veidotājs Gunārs Jākobsons svin 70. gadadienu radio ēterā

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja