Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

14. jūnijā Rīgas latviešu biedrībā skanēs kantāte "Dievs, Tava zeme deg”

Atzīmējot Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu 14. jūnijā Rīgas Latviešu biedrība aicina noklausīties Lūcijas Garūtas – Andreja Eglīša kantāti, latvju lūgsnu „Dievs, Tava zeme deg!”. Koncerts notiks Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē šovakar, plkst.19, un tajā ir bezmaksas ieeja, informēja RLB pārstāvji.

Koncertā, kuru diriģēs profesors Juris Kļaviņš, muzicēs Jānis Kurševs (tenors), Gundars Dziļums (baritons), Ilze Dzērve (klavieres), Roberts Hansons (ērģeles), Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes jauktais koris „Jubilate” (mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents profesors Juris Kļaviņš), Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas kamerkoris „Fortius”  (mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģente profesore Māra Marnauza), Rīgas Latviešu biedrības jauktais koris un kamerkoris „Austrums”(mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Ārijs Šķepasts).

Kantāte „Dievs, Tava zeme deg!” ir visbiežāk atskaņotais Lūcijas Garūtas skaņdarbs Atmodas – dziesmotās revolūcijas gados, Tautas frontes dibināšanas, barikāžu dienās un citās latviešu tautai un valstij nozīmīgās reizēs.  Arī 14. jūnijā pieminot svešumā izsūtītos latviešus, joprojām aktuāli ir kantātei rakstītie Andreja Eglīša vārdi - „Vēl nav miera Tēvzemei”. Koncerta rīkotāji uzsver, ka vēsturiskajos piemiņas brīžos visām latviešu paaudzēm ir svarīgi atgādināt par šo izcilo skaņdarbu.

Kā norāda koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Juris Kļaviņš: „Nav šaubu - Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša "Dievs, Tava zeme deg!" ir skaņdarbs ar mūžības nozīmi. Nevienā brīdī, iestudējot to, neatstāja sajūta, cik dziļi un patiesi autori mīl mūsu Latviju, cik ļoti viņiem sāp mūsu tautas grūtās dienas. „Dievs, Tava zeme deg!” ir sāpju himna šai briesmīgajai 14. jūnija dienai. To mēs nedrīkstam aizmirst nekad! Mācīsim un vienmēr atgādināsim to mūsu bērniem, lai viņi patiesi saprastu mūsu tautas traģisko vēsturi,” teica J. Kļaviņš. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja