Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ritums Ivanovs veltījis izstādi popdīvai Lady Gaga

Rīgas galerijā no 23. augusta līdz 22. septembrim būs skatāma gleznotāja Rituma Ivanova izstāde Gaga Dance..., kas veltīta popdīvai Lady Gaga, pavēstīja galerijas pārstāvji.Populārākais latviešu jaunās paaudzes gleznotājs Ritums Ivanovs izstādē Gaga Dance..., kas ir sava veida veltījums popdīvai Lady Gaga, dziedātājas lielformāta portretos, kuri veidoti glezniecībā interpretējot mākslinieces slavenākos videoklipus (Alexandro, Bad Romance un citi), analizē viņas fenomenu.

Uz jautājumu, kādēļ tieši Lady Gaga, Ritums Ivanovs atbild: "Mani vienmēr ir interesējuši spilgti vizuāli tēli. Tieši to esmu atradis Lady Gaga radošajā darbībā. Viņas koncertinscenējumi un video klipi ar spēcīgu dziedātājas vizuālo imidžu ietver mūsdienu kultūras esenci tehnokrātijas laikmetu un spēcīgo erotisko momentu pat zināmu teatrālismu. Taču pati Lady Gaga mani pievelk ar savu noslēpumainību, tādu attēloju viņu gleznā Lady with veil, kas man personiski asociējas ar Johana Vermēra (1632-1675) portretiem. Lady Gaga izplatītie attēli ir kā mūsu laikmeta emocionāls barometrs, tie darbojas izteiksmīgi pat izņemti no izklaides konteksta."Mākslinieks savos portretos atklāj publikas ikonu raksturus un noskaņas. Viņu interesē emocijas, dažādi emocionālie stāvokļi. Autoru suģestē šī noslēpumainā vara – laikmeta gars, kas starp miljardiem izceļ unikālu personību - simbolu, protams, ne viņu vien.

Par cilvēkiem – globālām ikonām interesējas visi - raksta avīzes, uzņem filmas un veido televīzijas raidījumus. Katram viņu solim seko reportieru pūļi, katrs žests un kustība ir publika interešu objekts. Par viņiem diendienā raksta dzeltenā prese, viņi ir arī respektabla žurnāla Time izpētes objekts, kas 100 pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā izvēlās iekļaut popdīvu Lady Gaga līdzās Bilam Klintonam.

Ritums Ivanovs arī iepriekš pievērsies globālo ikonu portretēšanai. Ir vērts atcerēties viņa veiksmīgos Keitas Mosas portretus (Trade Mark Beauty), kas tika iekļauti filmā Kate! Creating an icon un izrādīta kanālā Arte 2011, un ne mazāk veiksmīgi pasaules tenisa zvaigžņu portreti - Rodžera Federera, Rafaela Nadāla, Novāka Džokoviča portretējumi izpelnījušies pašu portretējamo atzinību, kad tika izstādīti Pasaules tenisa čempionātā laikā Dohā 2011. gadā.

Savās gleznās Ritums Ivanovs izmanto hiperreālismam raksturīgo realitātes precīzu attēlojumu un opārta paņēmienus, lietojot pašizgudroto svītru tehniku. Strādājot pie gleznas idejas, mākslinieks izmanto fotoattēlus - internetā, kino, video klipos atrastos materiālus. Gleznojot Ritums Ivanovs izmanto tradicionālus gleznotāja paņēmienus – otu, audeklu, eļļu un akrilu.

Rituma Ivanova izstāde Gaga Dance... skatāma no 23. augusta līdz 22. septembrim Rīgas galerijā Aspazijas bulvārī 20, Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja