Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Mazākajā galerijā skatāma Kates Krolles un Reiņa Bērziņa izstāde

Līdz šī gada 21. novembrim Rīgas Mazākajā galerijā skatāma mākslinieku Kates Krolles un Reiņa Bērziņa kopīga izstāde Family Portrait, informēja galerijas pārstāvji.

Kati Krolli un Reini Bērziņu vieno interese par dabas elementu saskarsmi ar cilvēka dzīvi, kontrasti un paralēles, kas rodamas starp dažādiem vizuālajiem medijiem, kā arī privātums un kopīgā pieredze. Abus māksliniekus saista ne vien kopīgā estētiskā pārliecība un virzība, bet arī kopdzīve, ģimeniskās attiecības un bērnu audzināšana no urbānās attālinātā vidē. Tādējādi daba nav tikai ierosmes avots mākslas radīšanā, bet arī reāls un pilnīgs dzīves apstāklis, kas iekļaujas autoru ģimenes portretā.

Izstādē Family Portrait, kas impulsīvi tapusi speciāli Rīgas Mazākajai galerijai, Kate Krolle un Reinis Bērziņš apvienojuši trīs elementus - glezna, slīpā plaknē novietots gleznas telpisks turpinājums un tam pievilkta, gandrīz caurspīdīga galva. Trīs indivīdi, kas, atbilstoši skatloga naratīvam, nedaudz izrādās un liek apdomāt līdzības, ko starp šiem elementiem iespējams rast.

Kate Krolle (1984) ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un prestižo laikmetīgās mākslas skolu Le Fresnoy Francijā. Māksliniece divreiz nominēta Purvīša balvai. Krolles darbi bijuši redzami galerijā Noass, festivālos Homo Novus un Survival Kit, kā arī dažādos mākslas notikumos citviet Eiropā.

Reinis Bērziņš (1989) absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Aizvadītajā gadā ar savu maģistra darbu ieguvis BDO jauno mākslinieku balvu 2021. Mākslinieku duets piedalījies grupu izstādēs Savvaļa/Savage, izstāžu zālē Arsenāls, Rīgas Mākslas telpā, RIBOCA2, kā arī izstrādājuši darbus Dirty Deal Teatro, performances festivālam Starptelpa un Valmieras teātra festivālam.

Rīgas Mazākā galerija atrodas Aristida Briāna iela 9 un darbojas 7 dienas nedēļā, 24 stundas diennaktī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja