Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Par RIBOCA3 galveno kuratoru iecelts Renē Bloks

Par trešās Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA3) māksliniecisko vadītāju iecelts vācu kurators Renē Bloks. Biennāle notiks no 2022. gada 15. jūlija līdz 2. oktobrim

Renē Bloka radošā darbība aizsākās pirms vairāk nekā 50 gadiem. Viņa ievērojamā pieredze ietver darbu Kaseles Kunsthalle Fridericianum direktora amatā, kā arī daudzu starptautisku biennāļu kūrēšanu, tostarp Kvandžu (2000), Belgradā, October Salon (2006), Stambulā (1995) un Sidnejā (1990). 2008. gadā Renē Bloks nodibināja starptautisko izstāžu telpu Kunsthalle 44 Møen Dānijā, kur viņš arī šobrīd darbojas kā mākslinieciskais vadītājs. RIBOCA3 būs viņa vērienīgākais projekts pēdējos piecpadsmit gados.

"Es vienkārši nespēju neatsaukties Rīgas aicinājumam. Andrejsalas vide, kurā notiks izstāde, pati par sevi ir kā ielūgums biennāli padarīt par māksliniecisku darbnīcu. Tajā daudzi izcili mākslinieki no Latvijas un visas pasaules īstenos savas mākslinieciskās ieceres un dalīsies savā radošajā pieredzē. RIBOCA3 būs piedzīvojums visām maņām," sola kurators. 

Par biennāles asociēto kuratoru iecelts Niko Anklams, kurš nesen kļuvis par Reklinghauzenes Izstāžu zāles un Reklinghauzenes muzeja (Vācija) direktoru. Iepriekš viņš kūrējis izstādes arī Renē Bloka dibinātajā Kunsthal 44 Møen. Niko Anklams piedalīsies RIBOCA3 publiskās programmas veidošanā.

Trešā biennāle seko pērn aizvadītajai RIBOCA2, kas tika īstenota ne tikai kā fiziska izstāde, bet tās laikā tika uzņemta arī filma, kuras pirmizrāde gaidāma šī gada rudenī. Savukārt RIBOCA3 turpinās paplašināt globālo perspektīvu: balstoties uz bagātīgo Baltijas valstu vēsturi, biennāle izcels māksliniekus no plašāka reģiona un aicinās māksliniekus no dažādām valstīm mijiedarboties šajā kultūras, vēstures un sociālpolitiskajā kontekstā. 

"Esam priecīgi, ka Renē Bloks pievienojies mums kā RIBOCA3 galvenais kurators. Jau vairākās paaudzēs viņam bijusi nenovērtējama loma starptautiskajā mākslas vidē, un mēs ar nepacietību gaidām viņa redzējumu, viedokli un, pats svarīgākais, mākslinieciskās iespējas, ko viņš var piedāvāt. Renē Bloks ir sniedzis ievērojamu ieguldījumu Austrumeiropas mākslas kopainas un mākslinieku popularizēšanā, priecājamies, ka viņš šo pieredzi izmantos, veidojot RIBOCA3," pauž Rīgas biennāles fonda dibinātāja Agnija Mirgorodska.


Seko līdzi aktuālajam arī notikumam veltītajā Diena.lv sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja