Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ņujorkā atklās Alekseja Naumova un Kristapa Zariņa izstādi Let’s Talk About Painting

No 27. oktobra līdz 6. novembrim galerijā onetwentyeight Ņujorkā (ASV) būs apskatāma izstāde Let’s Talk About Painting, kurā pārstāvēti divi Latvijas gleznotāji – Mākslas akadēmijas rektors prof. Aleksejs Naumovs un prorektors prof. Kristaps Zariņš.

Ekspozīciju veidos gan iepriekš tapuši un auditorijai Latvijā jau pazīstami darbi, gan lielformāta gleznas, ko mākslinieki īsi pirms izstādes atvēršanas būs radījuši uz vietas Ņujorkā. Kā tas raksturīgs Alekseja Naumova daiļradei, jaunie darbi taps lielā formātā un alla prima tehnikā – dinamiskā ritmā brīvā dabā, krāsas jaucot tieši uz audekla. Līdzīgi kā šovasar Kuldīgā, kur video formātā tika dokumentēts Alekseja Naumova darbs pie Ventas rumbas gleznas, arī Ņujorkā abu gleznotāju darbs tiks fiksēts fotogrāfijās un video, nozīmīgu lomu atvēlot procesam – tam, kas risinās uz audekla no pirmā otas pieskāriena līdz pēdējam triepienam.

Gleznotājam Aleksejam Naumovam izstāde Let’s Talk About Painting būs jau otrā iespēja gleznot Ņujorku. Pirmo reizi mākslinieks Ņujorkā strādāja 1995. gadā, kad Manhetenas urbāno ainavu bija iespējams portretēt no jahtas klāja pie Bruklinas tilta. Kopš tā laika Ņujorkā tapušās gleznas bijušas skatāmas jau vairākās mākslinieka personālizstādēs Latvijā un ārvalstīs.

Izstādi Let’s Talk About Painting galerijā onetwentyeight papildinās saruna par glezniecību, kurā piedalīsies gan Aleksejs Naumovs un Kristaps Zariņš, gan Ņujorkas muzeju un mākslas un dizaina augstskolu pārstāvji.

Izstāde ir daļa no izglītojoša eksperimentālā projekta Sharing Experience, kas īstenots pateicoties galerijas onetwentyeight vadītājas Kazuko Mijamoto aicinājumam un kuratores Marinas Goldenas iesaistei.

Plānots, ka Latvijas mākslinieku vizītei ASV sekos Kazuko Mijamoto viesošanās Rīgā 2014. gada pavasarī, kuras ietvaros Latvijas Mākslas akadēmijā tiks atklāta mākslinieces izstāde, notiks performance un radošā darbnīca.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja