Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Novembra beigās norisināsies Rīgas mazākā fotogrāfiju izsole

K. K. fon Stricka villā Aristida Briāna ielā 9 30. novembrī plkst. 20.00 klātienē norisināsies Rīgas mazākā fotogrāfiju izsole, kuras laikā ikvienam mākslas mīļotājam un interesentam būs iespēja iegādāties dažādu paaudžu latviešu fotogrāfu darbus.

Izsolē piedalīsies vairāk nekā 15 izcili latviešu mākslinieki, kuru daiļradē fotogrāfija ir galvenais medijs vai viens no būtiskākajiem radošās darbības izteiksmes līdzekļiem. Fotogrāfijas medija un vizuālās mākslas attiecības jau izsenis bijušas ļoti ciešas, un īpaši pēdējā laikā aktualizējusies foto mākslas loma laikmetīgajā vidē. Izsole tiek organizēta ar mērķi izcelt fotogrāfijas nozīmi 21. gadsimta kultūras procesu kontekstā.

Pasākumu rīko Rīgas Mazākā galerija, sadarbībā ar ISSP galeriju un kuratori Ivetu Gabaliņu. Izsoles laikā apmeklētājiem būs dota iespēja ne tikai iegādāties mākslas darbus, bet arī piedalīties režisora, operatora un fotogrāfa Mārtiņa Grauda vadītā lekcijā Īss kurss foto (ne)gadījumos, kā arī baudīt apvienības SIXTH horeogrāfisku performanci.

Fotogrāfiju izsolē būs iespējams iegādāties Andreja Granta, Kriša Salmaņa, Kristiana Brektes, Vikas Ekstas, Pētera Vīksnas, Kristīnes Krauzes-Sluckas, Ievas Epneres un citu lielisku mākslinieku darbus.

Rīgas mazākā fotogrāfiju izsole norisināsies klātienē, muzikāli performatīvā gaisotnē un to vadīs aktrise Samira Adgezalova. Izsoles režisors ir Toms Treinis, savukārt gaismu mākslinieks ir Niks Cipruss.

Izsoles mērķis ir veicināt laikmetīgās mākslas kolekcionēšanu un pievērst uzmanību eksperimentālu vizuālās mākslas projektu nepieciešamībai.

Izsoles vizuālais noformējums: Līga Spunde (noformējumā izmantota Sandija Ruļuka fotogrāfija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja