Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mūs sit, bet mēs esam iecietīgi

Vakar BNS izlasīju ziņu, ka Krievijas vēstnieks NATO Dmitrijs Rogozins paudis sašutumu par, viņaprāt, Latvijas oficiālo struktūru kārtējo mēģinājumu reabilitēt latviešu leģiona karavīrus. Latvijas vēstnieks, lūk, esot izplatījis tekstu, kas reabilitē šos „nacistu kolaboracionistus”. Rogozins arī nevilcinājās apgalvot, ka Latvijas varas iestādes šos „noziedzniekus” aizstāvot.

Vēstnieks Jānis Eihmanis darīja to, kas ir katra Latvijas vēstnieka pienākums. Viņš savā vēstulē atspēkoja dezinformāciju, kuru pirms kādas nedēļas Rogozins bija izplatījis Eiroatlantiskās padomes sēdē. Skandalozais politiķis kārtējo reizi bija stāstījis nepatiesību par latviešu leģionu un apsūdzējis varas iestādes tā attaisnošanā, ko apliecinot fakts, ka oficiālas amatpersonas – Kalniete un Kristovskis – piedalās „fašistu” saietos. Tā „vēstnieka kungs” bija nodēvējis piemiņas dievkalpojumu un kritušo karavīru piemiņas brīdi Lestenē. Atkal ar rūgtumu bija jādomā par dubultstandartiem, kas vēl arvien pastāv vēsturisko notikumu un faktu vērtējumā Eiropā. Kopumā vācu militārajos formējumos karoja kāds miljons okupēto teritoriju karavīru. Tomēr nevienas citas tautas mobilizētie karavīri starptautiski nav tā zākāti un vajāti kā latviešu leģionāri. Kad Francijas prezidents Žaks Širaks un Vācijas kanclers Gerhards Šrēders kopā nolika vainagus vācu karavīru kapos Normandijā, neviens neatļāvās viņus apvainot fašisma atbalstīšanā. Tas tika uztverts kā cilvēcīgs piemiņas žests. Ja latvieši piemin savus kritušos, tad viņi ir fašisti!Rogozina naidīgā politiskā retorika Latvijā ir labi pazīstama. Viņš to izvēlējās jau savulaik polittehnoloģisku paņēmienu, lai, kurinot naida jūtas pret Latviju, nodrošinātu sev vietu Krievijas Domē. Toreiz viņš nesaudzēja nevienu: ne Valsts prezidenti, ne deputātus, ne ministrus – visi viņam bija fašisti. 2003.gadā viņš pat atsūtīja uz Latviju savu palīgu Sašu Kazakovu, lai tas organizētu nemierus pret izglītības reformu. Kad Rogozins bija sadomājis pats ierasties Latvijā, es liedzu viņam iebraukšanas vīzu. Kā ārlietu ministrei man bija tiesības pieņemt šādu lēmumu gadījumos, ja vīzas pieprasītāja darbība ir klaji naidīga Latvijas valstij. Kad Krievija nolēma Rogozinu iecelt par vēstnieku _NATO_, tad Ārlietu ministrija necēla iebildumus pret viņa kandidatūru. Lai gan varēja, jo vēstnieka kandidatūrai ir nepieciešama visu dalībvalstu piekrišana. Tā vietā mūsējie ātri izņēma Rogozina vārdu no persona non grata saraksta. Tā nu Latvijas nīdējs tagad ir ieguvis NATO tribīni, no kuras var nomelnot Latviju, un viņš turpina to darīt nepārtraukti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja