Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ilmāra Blumberga izstādē Liepājā tiks apkopoti mākslinieka retāk eksponētie darbi

No 5. februāra līdz 3. aprīlim Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpā Civita Nova būs skatāma mākslinieka, scenogrāfa un grafiķa Ilmāra Blumberga izstāde 3 cikli, kurā tiks eksponēti 65 darbi

Sadarbībā ar nodibinājumu Blumberga fonds veidotā izstāde liepājniekiem un pilsētas viesiem piedāvās aplūkot retāk eksponētus Ilmāra Blumberga autortehnikā radītus darbus, kas sabalsosies ar Lielā dzintara vidi. 

Lielformāta gleznu ciklu Es nemiršu iedvesmojusi Blumberga sadarbība ar režisoru Augustu Sukutu un mākslinieka vizītes pie Augusta Sukuta Spānijā. Cikls tapis pirms desmit gadiem un pirmo reizi eksponēts 2013. gadā izstāžu zālē Arsenāls. Liepājas izstāde būs tikai otrā reize, kad šis cikls tiks parādīts plašākai publikai. 

Krasi atšķirīga rakstura un formas cikls ir Blumberga radītā darbu sērija Lietiņš līst, lietiņš līst! Lietiņš līst! Sapērk bildītes. Sapērk bildītes. Sapērk bildītes!. Tie tapuši, gatavojoties izstādei, kurā Blumbergs pievērsies leģendārā latviešu mākslinieka Voldemāra Irbes (1893–1944) dzīvei un darbam. "Irbes māksla ir tīra māksla," teicis Blumbergs. "Tā nav ierocis, sabiedrisks medijs vai spēka izpausme."

Trešā grupa izstādē ir jauktā oriģināltehnikā veidoti darbi, kas apvieno sietspiedi, akrilu, zīmuli, ogli, fotogrāfiju un citas tehnikas. Šajā sadaļā ietilpst sērija Atlantīda, kas tapusi pirms vairāk nekā 25 gadiem un pirmo reizi izstādīta 1996. gadā, kā arī cikls Van Goga krēsli. Oriģināltehnikas māksla kļuvusi par īpaši atpazīstamu Blumberga daiļrades lappusi un iekļauta arī vairākās publiskās un privātās kolekcijās.

Izstāde būs skatāma bez maksas koncertzāles Lielais dzintars darba laikā līdz 3. aprīlim. Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai 11.00–17.00, sestdienās, svētdienās 10.00–15.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja