Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Galerijā Look! būs skatāma Zīles Ziemeles personālizstāde Distances

Galerijā Look! 5. janvārī no plkst. 17.00 līdz 21.00 tiks atklāta Zīles Ziemeles personālizstāde Distances, informēja galerijas pārstāvji.

Robežas starp pazīstamo un svešo, pieņemamo un nesaprotamo. Robežas mūsu prātos un fiziski novilktas līnijas, kas atdala teritorijas un pasvītro domas. Gleznotāja Zīle Ziemele savos jaunākajos darbos, kas veido dialogu ar vēl pandēmijas laikā tapušām kompozīcijām, centusies sataustīt sociuma un rutīnas nomierinošo un vienlaikus trauksmaino dabu. TV diktores iemidzinošā balss uz plūstošās Daugavas fona, nogrieztas tulpes pulsējošā dzīvība uz galda istabā, mīklas šaha galdiņš pelmeņu sagatavošanas procesā, vingrošanas paklājiņu ritmi svētceļojuma atelpas brīdī. Olas temperas tehnikā darinātās gleznas fiksē šķietami paredzamās ikdienas ainas un priekšmetu alkas, un kartē distances – attālumu starp priekšmetiem vai ķermeņiem laikā vai telpā.

Smalkais simbolisms un ikonu glezniecībai raksturīgā pietāte pret tēloto objektu, skatītāju vilina atsegt nozīmju slāņus. Caur Zīles roku žestiem miesiskas pieredzes saplūst ar ilgām pēc kā augstāka. Vai, skatoties caur žogu, tu lūkojies iekšup vai ārpus? Vai vakara ziņu vadītājas rokās esošajos tekstos patiešām lasāms tas, ko viņa stāsta? Vai tulpe, paceļ galvu, lai redzētu debesis?

Zīle Ziemele (1993) absolvējusi Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolu, 2017. gadā ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības specialitātē un patlaban ir JRMV mācībspēks gleznošanā, grafikā un kompozīcijā. Zināšanas papildinājusi Antverpenes Karaliskajā mākslas akadēmijā ERASMUS+ apmaiņas programmas ietvaros. Sarīkojusi pusduci personālizstāžu, no kurām pēdējā, ar nosaukumu Laikrādis, bija skatāma pagājušā gada pavasarī Ag galerijā. Grupu izstādēs piedalās kopš 2011. gada. Zīles darbi tikuši iekļauti tādos mākslas notikumos kā Spriedze. Jaunie latviešu glezniecībā LNMM izstāžu zālē Arsenāls (2016), Starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē Jeune Creation Europeenne (JCE) Parīzē un Survival Kit 10 izstādē outlands (ārpuszemes) Rīgas cirka telpās. 2022. gadā uz Talsu mūzikas skolas fasādes, sadarbībā ar fondu Mākslai vajag telpu, realizēts Zīles Ziemeles sienas murālis Kopā.

Izstāde būs apskatāma no 6. janvāra līdz 28. janvārim galerijā Look! (Ģertrūdes iela 62A).

Darbalaiks: 13.00-19.00 no otrdienas līdz piektdienai, sestdienās 13.00-17.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja