Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Foto: Atklāta izstāde Mūsu mājas bija zeme. Uzplaukums

Kultūras ministre Agnese Logina un Dānijas Karalistes vēstnieka amata kandidāts Mortens Jespersens (Morten Jespersen) ceturtdien, 21.septembrī, Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izstāžu zālē atklāja Ufes Isoloto (Uffe Isolotto) un kuratora Jākoba Lilemozes (Jakob Lillemose) radīto hiperreālistisko fantāziju pasauli, kas 2022.gadā ar lieliem panākumiem tika izstādīta Dānijas paviljonā Venēcijas biennālē.

Izstāde īpaši Rīgai radītā scenogrāfijā stāsta par cilvēces nākotni vizuāli krāšņā nezināmu augu un dabas elementu vidē ar atsaucēm uz Rīgas jūgendstila arhitektūru.

Stāsta centrā ir kentauru ģimene, kas apdzīvo pasauli, ko raksturo gan dramatiski, gan dīvaini dabas procesi, kas radikāli mainījuši dzīves un izdzīvošanas apstākļus. Tā lūkojas nākotnē, iekļauj elementus no pagātnes. Tā ilustrē neskaidro šodienu, kurā cilvēki navigē starp bioloģiju un tehnoloģiju, ekoloģisko katastrofu un planētas mīlestību, bezcerību un cerību.

Atklāšanas pasākumā tika pirmatskaņots Annas Fišeres šim notikumam īpaši pārradīts fragments no opusa Carmen Sibyllae četriem dziedātājiem un arfai, kas saņēma nedalītu viesu atzinību, kā arī notika kuratora radītā īsstāsta No zemes klēpja performance aktrises Ivetas Poles izpildījumā.

Izstādes pavadošā programma iekļauj mākslinieku lekcijas un diskusiju ciklu, kā arī sadarbībā ar Imanta Ziedoņa fonda Viegli izglītības iniciatīvu Ziedoņa klase izveidota kultūrizglītības nodarbība vidusskolēniem programmā Latvijas Skolas soma.

Izstāde bez maksas būs pieejama no 23.septembra līdz 19. novembrim, katru dienu no plkst. 12. līdz 19.00, izņemot pirmdienas, Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda izstāžu zāle, New Hanza Biroji, Mihaila Tāla 1 (blakus Hanzas perons).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja