Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Darbos ieburzīts rotaļīgs skatiens. Jaunas mākslas izstādes skatlogos Rīgā un Ventspilī

Kultūras iestāžu logi un vitrīnas šobrīd ir viena no retajām iespējām skatīt mākslu. Caur stiklu, tomēr klātienē, turklāt daudzos gadījumos arī diennakts tumšajās stundās, jo logi ir izgaismoti. Šonedēļ skatlogu izstāžu piedāvājumā – vairāki papildinājumi.

Kultūras pilī Ziemeļblāzma Rīgā no 26. februāra līdz 25. aprīlim būs aplūkojama mākslinieces Lindas Kozules darbu izstāde Šajā straumē. Tas būs 21 krāšņs darbs pils galvenās fasādes logos un 13 gleznas kafejnīcas logos. Izstādes nosaukums rosina saklausīt gan pandēmijas noti, gan rotaļīgu vieglumu, ar kādu ienirstam jaunu iespēju jūrā. "Krāsainais stāsts logos ir tēlains, šalcošs, kustīgs un rotaļīgs," raksturo Linda Kozule. Savukārt Ziemeļblāzmas projektu vadītāja Rūta Rotbaha piebilst: "Šķiet, māksliniece savu mierīgo un nosvērto skatienu uz dzīvi burtiski ieburza darbos."

Tikmēr Rīgas Kultūras centra Iļģuciems logos līdz 6. aprīlim skatītāju acu uzmanību gaida gan divas gleznu izstādes, gan tautas lietišķās mākslas darinājumu ekspozīcija. Centra skatlogos aplūkojama Arvīna Krūmiņliepas piemiņas izstāde. Pērn aizsaulē aizgājušais mākslinieks bijis viens no pirmajiem profesionālajiem latviešu interjeristiem, savulaik darbojies kā mākslinieks lielos celtniecības projektos. Viņa darbi izcēlās ar pārdomātiem konstruktīviem risinājumiem un gaumīgu kolorītu, jo paralēli pasūtījuma darbiem viņš visu mūžu nodarbojies ar glezniecību. Amatu nama skatlogos skatāmi Tautas glezniecības studijas Grīva dalībnieces Marinas Andrejevas akvareļi. Bet blakus kultūras centra galvenajai ieejai izveidota neliela ekspozīcija no centra tautas lietišķās mākslas studiju jaunākajiem darinājumiem – pinumiem, metālkalumiem, audumiem, adījumiem, tamborējumiem, keramikas.

Jauna skatlogu ekspozīcija izveidota arī Ventspilī, teātra namā Jūras vārti. Tā logos (Karlīnes un Loču ielā) jau no 23. februāra līdz pat 9. martam skatāma daļa no ekspozīcijas, ko sagatavojis Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs no starptautiskā glezniecības simpozija Silva Linarte dalībnieku, kā arī pašas latviešu gleznotājas Silvas Linartes mākslas darbiem. Izstādē līdzās viņas gleznām aplūkojami Gunas Millersones, Oksanas Vronskas, Osvalda Zvejsalnieka, Ingrīdas Ivanes (Latvija), Agatas Čermuškinas-Črutas, Kataržinas Kovaļskas, Francišeka Ledohovska (Polija), Svena Drobnica (Zviedrija), Gonsalo Rodrigesa Gomesa (Spānija), Ģiedres Riškutes, Ričarda Garbačauska (Lietuva) un Līsas Krūsmegi (Igaunija) darbi. Otra izstādes daļa, kas izvietota teātra nama iekštelpās, vērojama virtuāli – Jūras vārtu sociālo tīklu kontos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja