Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar vērienīgu notikumu programmu Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate atzīmēs 30 gadu jubileju

Ar vērienīgu notikumu programmu Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate šogad atzīmēs savu 30 gadu jubileju, izgaismojot Latvijas modes mākslas vēsturi, šī brīža un nākotnes modes mākslas tendences un studentu jaunākās un drosmīgākās tērpu kolekcijas. Modes skate šogad gaidāma 26. maijā Rīgas cirka vēsturiskajā ēkā, Merķeļa ielā 4, bet tās centrālā tēma kliedziens akcentēs šī brīža nemieru un vēlmi izlauzties.

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) modes skate ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajām jaunās modes un dizaina platformām Latvijā, kas veicina modes nozares attīstību un jau trīsdesmit gadus reprezentē modes mākslas studentu radošo veikumu.

"Laikā, kad visapkārt valda šajā gadsimtā vēl nepiedzīvots haoss, karš, pandēmija, pārblīvēts informācijas troksnis, ir grūti tapt pamanītam, sadzirdētam un uzklausītam. Nozīmīgas tēmas sabiedrībā tiek risinātas protestu formā, "izkliedzot" skaļi savu sāpi caur twitter tēmturi vai publicējot pēc iespējas provokatīvāku komentāru. Kliedziens arī katram personīgi ir kā emociju kulminācija, kad uzkrātais ar jaudu nonāk skaļā atklātībā. Visbeidzot, bez kliedziena nav dzīvības, jo tieši tā mēs katrs nākam pasaulē. Līdzīgi arī šajā notikumu kopumā/izstādē mēs piedzīvosim studiju procesa kulmināciju un katra dalībnieka "piedzimšanu" publiskajā telpā. Kliedziens kā koncepts sevī aptver dažādās dizaina procesa puses. Modes kliedziens – raksturojot gan svaigākās idejas, gan industrijas un patērētāju kultūras fenomenu," komentē asociētā profesore, LMA Dizaina nodaļas vadītāja Maija Rozenfelde.

Ik gadu LMA modes skatē ir iespēja ieraudzīt jaunākās un svaigākās modes tendences, kuras materializējas kolekcijās "gatavs valkāšanai" vai tieši pretēji apliecina modes mākslas netveramās robežas parādot ekscentrisku avangarda modi. Skates ietvaros tiek demonstrētas jaunas, inovatīvas un radošas idejas, kā arī atspoguļoti oriģināli ieceres avotu meklēšanas procesi. Modes skates ietvaros jau ierasti tiks demonstrētas to Modes dizaina apakšnozares bakalaura un maģistra programmas studentu kolekcijas, ko akadēmijas pasniedzēju komisija izvēlēs īpašā atlasē.

Turpinot attīstīt LMA modes skates kā jauno modes mākslinieku izaugsmes platformu šogad no aprīļa līdz jūnijam tiek plānoti arī vairāki modes skates satelītpasākumi, kas aktuāli būs kā studentiem, tā modes mākslas entuziastiem.

Modes skates biļetes ir pieejamas tirdzniecībā aula.lv, pirmajiem, kas iegādāsies biļeti uz modes skati būs iespēja apmeklēt arī īpašu LMA modes skates filmas Digitalizācija seansu Forum Cinemas 13. aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja