Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Andris Eglītis kopā ar māksliniekiem iekārto savvaļas izstādi

Izstāde Savvaļa mežonīgā dabas teritorijā starp Dūķiem un Jaundrustiem būs aplūkojama no 10. jūlija līdz gada beigām. Savus darbus te iekārtojuši Andris Eglītis, Raitis Hrolovičs, Kate Krolle un Reinis Bērziņš, Austris Mailītis, Katrīna Neiburga, Jānis Noviks, Kaspars Podnieks, Liene Rumpe, Kristīne Upīte un Linda Vidgorčika, bet augustā viņiem pievienosies jauni mākslinieki, informēja izstādes rīkotāji.

Ceļotājiem, mākslas vērotājiem un māksliniekiem, vietējiem kaimiņiem, sēņotājiem un garāmbraucējiem izstāde bez darba laika un pieskatītājiem izveidota kā pieredze, kurā var iegremdēties gan 15 minūtēs, gan uzkavēties kaut nedēļas garumā. Mākslinieku darbi izvietoti īpašā trīs sarežģītības līmeņu maršrutā, kas apmeklētājiem sagādās mākslas un dabas sastapšanas prieku.

"Katrs var izvēlēties, kā Savvaļu piedzīvot – kā izpļautu ērti noejamu celiņu, garāku blandīšanās taku vai ne vienmēr sausām kājām brienamu klejojumu ar aptuvenām norādēm. Cilvēks izstādes pieredzes ātrumu nosaka pats. Te var peldēties dīķī un vērot dabas horizontu, palīst zem strūklakas, uzcelt telti un pārnakšņot, apmesties zem nojumes un radīt kaut ko savu, bet var ieskriet tikai uz mirklīti – daba un māksla ar jums visu izdarīs pati," stāsta Andris Eglītis.  

Savvaļa ir procesuāls notikums - atklāšana ar notikumu programmu notiks trīs dienu garumā no 10. līdz 12. jūlijam, savukārt augusta sākumā tas piedzīvos vēl vienu atklāšanu ar jaunu mākslinieku dalību. Interneta portāls Satori kopā ar Latvijas literātiem veidos arī Savvaļas burtnīcu kā laikmetīgas prozas un dzejas literatūrpiezīmes par tuvākām un tālākām saistībām ar izstādi. Izstādes aktualitātēm visērtāk sekot līdzi fb.me/savvala.lv un mājaslapā savvala.lv.

Plašā dabas teritorija ar pļavām, purvu, mežu un ieaugušām mājokļu drupām vairāku gadu garumā bijusi Andra Eglīša savvaļas darbnīca, vienatnes radošo klejojumu un dabas materiālu ieguves vieta – piemēram, tieši šeit radīti ar Purvīša balvu novērtētie Zemes darbi, iegūtas dabisko izejmateriālu gleznošanas krāsas no smiltīm, māla, dubļiem, purvā gulējuši bebru apstrādātie baļķi, no kuriem tēstas skulptūras. Ideja par Savvaļas iekārtošanu plašākam cilvēku lokam dzimusi jau sen, taču tieši pandēmijas laiks bija impulss to izdarīt, lai turpinātu samazināt pilsētas dzīves ātrumu un pieredzētu vietējo ceļojumu prieku.

Ieeja izstādē ir bez maksas. Lokācijas koordinātas: 57°12'43.4"N 25°58'05.7”E, maršuts no Rīgas https://ieej.lv/savvalalokacija

Savvaļa ir kopīga pieredze, un, dabā ejot, ko atnesi, to aiznes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja