Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LOW galerijas jaunajās telpās tiks atklāta Ievas Raudsepas izstāde Krīzes laikā slēgts/Rūpējieties viens par otru

LOW galerijas jaunajās telpās Lāčplēša ielā 78A 7. jūnijā tiks atklāta Ievas Raudsepas personālizstāde Krīzes laikā slēgts/Rūpējieties viens par otru. Izstāde norisinās festivāla Rīgas fotomēnesis 2021 ietvaros.

Iedvesmojoties no tā, kā darbojas labsajūtas bizness, māksliniece izveidojusi videodarbu par vidi, kuru uztur mijiedarbe starp alkatīgu vienaldzību un psihofizisku dziedniecību kapitālistiskā pasaulē. Tā pamatā ir izdomāts stāsts, kurā vēstīts par jaunu sievieti, kas pārvācas uz Losandželosu un uzsāk darbu sulu bārā. Drīz vien viņai izveidojas romantiskas attiecības ar kādu mākslas studentu un nav vairs iespējams izšķirt, kur beidzas alternatīvā medicīna un kur sākas laikmetīgā māksla.

Ticība, ka Dienvidkalifornija ir vieta ar brīnumainu klimatu un tieši šajā pasaules nostūrī veselīgi cilvēki kļūst vēl veselīgāki tiek uzturēta jau kopš 19. gadsimta beigām. Video darbā Krīzes laikā slēgts/Rūpējieties viens par otru māksliniece atsaucas uz Tomasa Manna romānu Burvju kalns (1924), kura darbība norisinās sanatorijā Šveices Alpos. Galvenajam varonim atklājoties slimības simptomiem, nevainīgs radinieka apciemojums sanatorijā ieilgst septiņus gadus, kuru gaitā vērojams nebeidzamu dziedniecisku procedūru un dažādu veselības uzlabošanas un situācijas pieņemšanas stratēģiju absurdums saduroties ar slimības neizbēgamo progresu. Ievas Raudsepas videodarbā tiek uzburta labsajūtas biznesa aina, kas ļoti līdzinās Burvju kalnam.

Ieva Raudsepa darbos galvenokārt izmanto video, fotogrāfiju un tekstu. Māksliniece studējusi filozofiju Latvijas Universtātē, vizuālo mākslu Kalifornijas Mākslas institūtā, piedalījusies ISSP meistarklasēs un MSA^ programmā Losandželosā. Viņas darbi izstādīti Latvijā un starptautiski. 2019. gadā izdota Ievas pirmā grāmata CRUISE. 2020. gadā viņa bija viena no trīs izvēlētajiem rezidentiem ARCUS programmā (Japāna).

Ievas Raudsepas personālizstāde Krīzes laikā slēgts/Rūpējieties viens par otru atvērta no trešdienas līdz piektdienai plkst. 17.00–20.00, no 7.jūnija līdz 17. jūlijam galerijā LOW, Lāčplēša ielā 78A, otrajā stāvā virs automazgātuves.

Video garums ir 25 minūtes. Seansi angļu valodā – plkst. 17.00, 18.00, 19.00, latviešu valodā – plkst. 17.30, 18.30, 19.30. Izstāde ir viens no fotomākslas festivāla Rīgas fotomēnesis 2021 notikumiem, kura tēma šogad ir Dzīve pēc Covid?, un to atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, KultūrELPA, Rīgas dome, Sony u. c.

Vairāk: https://low.gallery un https://rigasfotomenesis.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja