Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kim? programmas direktors no augusta būs kurators Valentīns Klimašausks

No šī gada augusta kim? Laikmetīgās mākslas centra organizācijas programmas direktors būs Valentīns Klimašausks (Valentinas Klimašauskas), kurš būs atbildīgs par organizācijas izstāžu un pavadošās programmas izstrādi un vadību gan Latvijā, gan ārvalstīs, informēja centra pārstāvji.

Valentīns Klimašausks ir pieredzējis kurators un rakstnieks, kurš desmit gadus (2003–2013) strādājis Viļņas Laikmetīgās mākslas centra (CAC) kuratoru komandā un īstenojis virkni neatkarīgu projektu – kūrējis starptautiskas grupu un personālizstādes, kā arī veidojis recenzijas un rakstus starptautiskiem mākslas preses izdevumiem, t. sk. Cura, Dot Dot Dot, Mousse un Spike Art Quarterly. 2014. gadā izdota Valentīna grāmata B, an Exhibition Guide In Search of Its Exhibition (Torpedo Press, Oslo).

Jaunā programmas direktora izvēle sasaucas ar kim? stratēģisko mērķi nākamajiem gadiem – par prioritāti izvirzīt starptautisku konkurētspēju. Šo mērķi plānots sasniegt, darbojoties divos virzienos – Latvijas laikmetīgās mākslas un kim? kā institūcijas starptautiskās atpazīstamības veicināšana, turpinot organizēt latviešu mākslinieku izstādes ārvalstīs, organizējot kim? Rezidences balvu un sadarbojoties ar starptautiski spēcīgiem kuratoriem un mākslas profesionāļiem, kā arī īstenojot izstāžu un pasākumu programmu Latvijā ar starptautiski atpazīstamu mākslinieku dalību. Klimašauska ienākšana kim? komandā sakrīt arī ar gatavošanos vērienīgiem izstāžu projektiem programmas Latvijai 100 ietvaros, tostarp XIII Baltijas triennālei u. c.

Komentējot savu jauno amatu, Valentīns Klimašausks saka: “Esmu ārkārtīgi priecīgs par pievienošanos kim? Laikmetīgā mākslas centra komandai. Mākslas darbi vienmēr runā paši par sevi, tomēr, domājot par kuratora darbu kā par procesu, esmu pārliecināts, ka kuratora loma ir būt savienojumam, kas tuvina mākslas darbu tā skatītājam. Līdz ar to mana iecerētā vīzija kim? darbībai ir papildus izstāžu programmai veidot dažāda formāta pasākumu platformu, kas varētu iedrošināt auditoriju iepazīties ar laikmetīgo mākslu un veidot ilgtspējīgu sarunu starp kim? un apmeklētāju.”

kim? Laikmetīgās mākslas centrs ir 2009. gadā dibināta lokāli un starptautiski atpazīstama mākslas institūcija. Centra programmas direktore no 2010. gada bijusi Zane Onckule, kura turpinās darbu līdz šī gada augustam un rudenī dosies uz ASV, lai studētu Bārda koledžas Kuratoru studiju centrā (Center for Curatorial Studies). Zanei esot programmas direktorei, kim? izveidota izstāžu un publiskās programmas līdzšinējā struktūra, aizsākti starptautiski projekti, t. sk. kim? Rezidences balva, kā arī publikāciju sērija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja