Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Viktors Freibergs piedāvā Džozefa Louzija filmu Kleina kungs

Filmu programma Mirklis satricinājuma četros otrdienu vakaros Kaņepes Kultūras centra jaunajā kinoteātrī Kino Bize atklās spožas personības, vēsturiskus notikumus un stāstus ar rezonējošu iedarbību uz skatītāja šķietami nesatricināmām maņām. Lekciju par filmu vizuālajiem un kontekstuālajiem pavērsieniem vadīs jauni un jau visiem pazīstami kino lektori.

Programma tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību.Otrdien, 27. novembrī, plkst.18 sāksim ar kino pētnieka Viktora Freiberga komentāru par emigranta izcilnieka Džozefa Louzija daiļradi, kurš savulaik pievērsis uzmanību un turēts aizdomās par neamerikānisku uzvedību. Turpinājumā - režisora vēlīno gadu filma Kleina kungs, kuras galvenais varonis pārāk vēlu spēj apjaust savas iluzorās drošības trauslumu. Otro filmu - Agronoms - ir veidojis ilggadējais režisors Džonatans Demme ar neskaitāmu godalgotu filmu bagāžu. Šā stāsta priekšplānā viņš izvirza Karību salas kvēlo aktīvistu Žanu Dominiku, kas ar žurnālistikas paņēmieniem un Ernesto Če Gevaram līdzvērtīgu apņēmību cīnījās par sociālo vienlīdzību un labākiem dzīves apstākļiem Haiti.Plkst.18.30Kleina kungs / Mr. Klein. Rež. Džozefs Louzijs. Lomās: Alēns Delons, Žanna Moro.Francija, Itālija, 1976, 123 min.1942. gads, Parīze. Roberts Kleins jūtas labi vāciešu okupētajā Francijā. Viņam ir lieliski mēbelēts dzīvoklis, mīļākā un arvien spožāki biznesa darījumi. Pieņemtās likumdošanas dēļ ebreji ir spiesti pārdot vērtīgus mākslas darbus, kurus viņš var viegli uzpirkt par nokaulētām cenām. Ērtā dzīve pārtrūkst, kad viņš uzzina, ka Parīzē dzīvo vēl viens Roberts Kleins – ebrejs, kura mīklainā rīcība piesaista policijas uzmanību arī mākslas priekšmetu tirgonim.Kannu filmu festivāla nominācija galvenajai balvai Zelta palmas zars.Plkst. 21.

Agronoms / The Agronomist. Rež. Džonatans Demme. Galv.lomā: Žans Dominiks
ASV, 2003, 90 min.

Filma ir Haiti radio žurnālista un cilvēktiesību aktīvista Žana Dominika portrets. Tajā iekļauti vēsturiski videomateriāli no Haiti dzīvīgās un tai pat laikā juceklīgās pagātnes, intervijas ar Dominiku un viņa varonīgo sievu Mišelu Montas. Iespaidīgā dzīvesstāsta ekranizējums iekļauj arī videomateriālu, kas iegūts pirms Dominika slepkavības 2000. gada 3. aprīlī.

Atzīta par labāko dokumentālo filmu Gotemas un Čikāgas starptautiskajos filmu festivālos.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja bez maksas

Rezervējiet vietu, rakstot uz [email protected].

Norises vieta: Kaņepes Kultūras centrs (Skolas iela 15)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja