Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Varmācība, trauma, šaubas un nedrošība. Punctum festivāls būs veltīts Regīnai Ezerai

Šogad literatūras interneta žurnāls Punctum savu festivālu velta prozas klasiķei Regīnai Ezerai, kurai pērn apritētu 90 gadu. No 17. līdz 27. augustam notiks Latvijas un ārvalstu literātu lasījumi, performances, koncerti, lekcijas un diskusijas

Festivāls noritēs ar saukli Visticamāk, ka ne, kas aizņemts no Regīnas Ezeras grāmatas nosaukuma, un pievērsīsies autores prozā būtiskām tēmām – varmācībai, traumai, šaubām un nedrošībai. Rakstnieces darbos skaudri iezīmējas pāridarījumu un traumu ēnas vairāku paaudžu garumā. Piemēram, romānā Varmācība viņa raksta: "Kamēr pastāv "tiesības nogalināt" tāpēc, ka esmu radības kronis, tāpēc, ka esmu baltais, tāpēc, ka man ir pareizākas formas galvaskauss, tāpēc, ka es esmu tas, kas es esmu, tāpēc, ka piederu pie lielākas tautas, tāpēc, ka varu to darīt nesodīti, tāpēc, ka man ir ierocis, baidīsimies par saviem bērniem."

Festivālā lekciju sniegs ievērojamais atmiņu pētnieks Aleksandrs Etkinds, literatūras lasījumos piedalīsies autori no Latvijas, Itālijas, ASV, Zviedrijas, Igaunijas un Dānijas, kā arī mūziķi Vladislavs Nastavševs, Sniedze Prauliņa un grupa Ezeri. Performances piedāvās mākslinieces Signe Valtiņa, Anna Salmane, Agnese Krivade un citi. Literāras aktivitātes bērniem veidos rakstniece Santa Remere kopā ar māksliniecēm Elīnu Brasliņu un Viviannu Mariu Staņislavsku.

Šogad festivāls notiks dažādās Rīgas vietās – galvenokārt ārpus centra. Programma tiks izziņota jūlija beigās.

Festivālā varēs iegādāties grāmatu Regīna Ezera. Re, kurā savas interpretācijas par Regīnas Ezeras prozu snieguši mūsdienu Latvijas autori. Stāstu krājuma redaktore – Ieva Melgalve, projekta vadītāja – Elvīra Bloma, grāmatas un festivāla dizainers – Aleksejs Muraško.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja