Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Prozas lasījumu 2011 galveno balvu ieguvusi Agnese Rutkēviča

Svētdien, 11. decembrī Club Kino telpās ar piecu autoru lasījumiem un laureātu paziņošanu noslēdzās festivāls Prozas lasījumi 2011. Galveno balvu - publikāciju kādā no literatūras žurnāla Latvju Teksti 2012. gada numuriem, žurnāla Latvju Teksti abonementu 2012. gadam un 2 TB ārējo datora atmiņu jauno prozas darbu uzglabāšanai - ieguva Agnese Rutkēviča par Prozas brokastīs lasīto stāstu _Melnais uzvalks.

Galvenās žūrijas balvas - literatūras žurnāla Latvju Teksti_ 2012. gada abonementu - saņēma Aurora Rubinshtein par atklāšanas pasākumā nolasīto darbu Meklēju rakstnieku ar zilām acīm, Sabīne Košeļeva par Prozas pēcpusdienā lasīto fragmentu no prozas darba Rīga - Maskava un Miķelis Marnauza par Prozas pēcpusdienā atraktīvi nolasītajiem īsstāstiem Vectēva darbīgā diena un Īsts pusmūža vecis (no stāstu cikla Ģimenes vīrieši jeb ābols no ābeles krīt patiešām tālu), portālu Diena.lv informē Latvijas Literatūras centra pārstāvji.

Savukārt Dace Rukšāne (par noslēguma pasākumā nolasīto stāstu Skrējiens), Ineses Paklones (par Prozas brokastīs lasīto stāstu Jūs nemīlat Brāmsu) un Māra Bērziņa (par noslēguma pasākumā nolasīto stāstu Gūtenmorgens un Prozas lasījumi) varēs publicēt savus Prozas lasījumos lasītos darbus kādā no žurnāla Latvijas Teksti 2012. gada numuriem.

Alternatīvā žūrija piešķīra trīs simpātiju balvas - Ingai Ābelei par noslēguma pasākumā lasīto stāstu Malda, Ingai Žoludei par Prozas brokastīs nolasīto stāstu Sarkanie bērni: hronika un Andrai Manfeldei par Prozas vakarā nolasīto fragmentu no romāna Dzimtenīte.

Valodu uzņēmums Skrivanek Baltic savu simpātiju balvu - dāvanu karti 120 latu vērtībā svešvalodas apguvei - pasniedza Mārītei Stalidzānei, Literārās Akadēmijas jaunajai autorei.

Kā vēstīts iepriekš, Prozas lasījumi šogad notika no 8. līdz 11. decembrim un piecos pasākumos ar iepriekš nepublicētu vai nelasītu prozas darbu lasījumiem pulcēja 29 autorus. Festivālu Prozas lasījumi organizē Latvijas Literatūras centrs.

Festivāla dalībnieku darbus un to lasījumus vērtējas divas žūrijas – galvenā (literatūrzinātniece Ieva Kalniņa, dzejniece Liāna Langa, literatūrzinātniece Maija Burima, tulkotāja Gita Grīnberga un žurnālists Māris Zanders) un alternatīvā (Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas studenti).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja