Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pauls Bankovskis papildinās Normunda Naumaņa grāmatplauktu LNB

Turpinās Latvijas Nacionālās bibliotēkas Audiovizuālajā lasītavā uzsāktais regulāro pasākumu cikls Normunda Naumaņa draugi lasa, skatās, klausās. Pasākumā, kas notiks LNB Audiovizuālajā lasītāvā 7. aprīlī plkst 17, Pauls Bankovskis, papildinot Normunda Naumaņa grāmatplauktu, stāstīs par grāmatu satura un formas attiecībām, informēja N. Naumaņa biedrības pārstāvis Krišs Ēlerts. 

Kā zināms, Normunds bija liels lasītājs, taču arī viņam grāmatu vizuālais veidols šķita ne mazāk svarīgs kā tajās izlasāmais teksts, saturs. "Man gribētos parādīt vairākas grāmatas, kas, kā man šķiet, Normundam būtu varējušas patikt," saka Bankovskis. "Diemžēl pagaidām to vēl nav Nacionālās bibliotēkas krājumā, taču zinu, ka vairākas no tām jau ir pasūtītas un drīzumā būs pieejamas ikvienam."

Normunda Naumaņa personīgās bibliotēkas grāmatplauktu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklāja šī gada 7. janvārī. Tajā atrodamas teātra zinātnes grāmatas, režisoru un aktieru apceres un biogrāfijas. Grāmatas par kino, vizuālo mākslu, arhitektūru, mūziku raksturo N. Naumaņa interešu daudzpusību. Tāpat grāmatplauktā ir Latvijas un ārzemju teātra izrāžu programmas, mākslu un stila žurnāli, sarakste, kartiņas, personīgie priekšmeti. N. Naumaņa grāmatplauktā ir arī viņa paša sarakstītās grāmatas: Kultūrnieze (2009), kopā ar kinokritiķi un teorētiķi Ditu Rietumu sarakstītās Personības.Parādības.Personīgi (2009), 365 Dienas filmas (2005) un tās papildinātā un atjaunotā versija 500 visu laiku filmas (2015), kā arī N. Naumaņa sastādītā Hermanis Naumanis. Latviešu stāsti (2006).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja