Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latgaliešu valodas un kultūrvēstures interesenti pulcēsies seminārā Roksti!

No 26. līdz 29. jūlijam Viļakas novada Šķilbēnu pagasta Balkanos norisināsies latgaliešu rakstu valodas un kultūrvēstures seminārs Roksti!, kurā piedalīsies 15 interesenti no dažādām Latvijas vietām ar mērķi uzlabot latgaliešu rakstu valodas zināšanas, izzināt Latgales kultūrvēsturi un papildināt prasmes preses materiālu sagatavošanā par reģiona kultūras dzīvi reģionālajiem un valsts medijiem.

Seminārs šajā vasarā ir viena no divām iespējām papildināt zināšanas latgaliešu rakstu valodas jautājumos, otra – kursi skolotājiem un studentiem Vosoruošona notiks augusta beigās Rēzeknes novada Rogovkā, pavēstīja latgaliešu kultūras ziņu portāla Latgalīšu kulturys gazeta pārstāve Edīte Husare.Seminārā Roksti! piedalīsies bibliotēku, pašvaldību, nevalstisko organizāciju, mediju darbinieki, studenti un skolotāji, kā arī latgaliešu rakstu valodas interesenti no Ludzas, Viļakas, Kārsavas, Daugavpils, Rēzeknes, Varakļānu, Preiļu un citiem novadiem un vietām. Seminārā katru dienu paredzētas latgaliešu rakstu valodas nodarbības, lai iemācītu vai uzlabotu mūsdienu latgaliešu rakstu valodas zināšanas, tāpat paredzētas nodarbības par Latgales kultūrvēsturi un zināšanu papildināšana par informatīvu rakstu sagatavošanu medijiem. Lektoru vidū ir Latgales fotogrāfu biedrības vadītājs Igors Pličs, žurnāla Ir žurnāliste Anita Brauna, Balvu Centrālās bibliotēkas vadītāja Ruta Cibule, publiciste Ilze Sperga, filoloģe Māra Mortuzāne-Muravska, Upītes bibliotēkas vadītāja, dzejnieka un novadpētnieka Antona Slišāna meita Mārīte Slišāne.Pēc intensīva darba dienas nodarbībās semināra dalībniekus gaida latgalisku kultūras programma tematiskajos vakaros. 26. jūlijā – Annas dienā – semināra dalībniekus sagaida latgaliskās dzejas un folkloras vakars ar folkloras kopu Rekavas dzintars, 27. jūlijā plānots latgaliešu teātra vakars ar Baltinavas amatierteātri Palādas, bet 28. jūlijā - muzikāls vakars ar grupas Napruots un Upītes jauniešu folkloras kopas dalībniekiem. Semināra Roksti! laikā dalībniekiem būs ne vien jāmācās, bet arī uz vietas jāgatavo raksti, jātaisa semināra dienasgrāmatas un aktīvi jāpiedalās semināra notikumos.Semināra rīkotāji cer, ka iegūtās zināšanas par latgaliešu rakstu valodu, Latgales kultūrvēsturi un citām tēmām dalībniekiem ļoti noderēs arī turpmākajā darbā un ikdienas aktivitātēs.

Latgaliešu rakstu valodas semināru Roksti! rīko biedrība Latgolys Studentu centrs un latgaliešu kultūras ziņu portāls Latgalīšu kulturys gazeta (http://lakuga.lv) ar Kultūras ministrijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programmas atbalstu. Semināru atbalsta arī vietējie Latgales uzņēmumi – AS Balvu maiznieks, SIA Adugs un AS Latgales piens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja