Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Imanta Ziedoņa muzejs izveidojis interaktīvu pārgājienu taku

Imanta Ziedoņa muzejs 16. maijā ver durvis apmeklētājiem un piedāvā divas jaunas muzeja programmas , informēja muzeja pārstāve Kristiāna Salnāja.

Šogad Ziedoņa muzejā Murjāņos plānoti dažādi jaunumi – līdz ar vasaras sākumu, muzeju būs iespēja piedzīvot arī pašiem mazākajiem apmeklētājiem. Iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa grāmatas Es, cilvēks, pasaulē izveidota nodarbība ģimenēm ar bērniem, kas notiks jauniekārtotajā bērnu lasītavā muzeja klētī, un interaktīvs pārgājienu maršruts izzinošu taku mīļotājiem.

Muzeja ģimenes programma un kopā ar Ziedoņa bibliotēku radītā interaktīvā pārgājiena taka Lasīttaka būs pieejama apmeklētājiem no 3. jūnija. Pārgājienā ģimenes vai draugu lokā varēs veikt maršrutu Murjāņi–Sigulda, kura laikā gājējiem jāveic dažādi interaktīvi uzdevumi savās mobilajās viedierīcēs.

Vasaras otrajā pusē muzejā plānotas arī jogas, meditācijas nodarbības un tradicionālie brīvdabas kinovakari.

Ziedoņa muzeja darbības pamatprincips ir Imanta Ziedoņa vēlēšanās: "Es gribu muzeju kā mūzu māju, kur cilvēki nāk pavadīt laiku attīstībā, jēgpilnās sarunās un jaunradot." Sekojot šai Imanta Ziedoņa vēlmei veidotas visas muzeja programmas, kuras patlaban pieejamas latviešu un angļu valodā.

Muzejs apmeklētājiem būs atvērts līdz pat septembra beigām katru dienu no trešdienas līdz svētdienai no plkst. 11 līdz 18,  piektdienās līdz pat plkst. 20.

Lai ciemošanās muzejā būtu droša gan tā darbiniekiem, gan apmeklētājiem, ikviens aicināts iepriekš pieteikt muzeja apmeklējumu, rakstot Ziedoņa muzeja sociālajos tīklos, e-pastā vai zvanot +371 26199366.

Plašāka informācija muzeja sociālo tīklu profilos facebook.com/Ziedonamuzejs/, instagram.com/ziedonamuzejs/ un mājaslapā http://www.ziedonamuzejs.lv/.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja