Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Foto: Jūrmalā piketē par Bulduru bibliotēkas saglabāšanu

Šodien no plkst.9. 30 līdz 12.30 pie Jūrmalas domes ēkas notiiek pikets, kurā tiek prasīts Bulduru bibliotēku saglabāt esošajās telpās, informēja rakstniece Jana Veinberga.

Pēc viņas vārdiem, ar piketu iedzīvotāji vēlas pievērst uzmanību Jūrmalas domes "diskriminējošajai attieksmei pret kultūru un bibliotēkām Jūrmalā".

Jūrmalas iedzīvotāji nesen nosūtīja atklātu vēstuli pašvaldības vadībai, kurā pauda bažas par Asaru un Bulduru bibliotēku likvidēšanu un optimizēšanu.

Lai saņemtu atbildes uz jautājumiem par bibliotēku nākotni, notika lasītāju tikšanās ar Jūrmalas Centrālās bibliotēkas direktori Māru Jēkabsoni, Kultūras nodaļas vadītāju Agnesi Miltiņu un izpilddirektoru Edgaru Stobovu.

Sarunā domes pārstāvji neesot pārliecinājuši iedzīvotājus par nepieciešamību slēgt Bulduru bibliotēku un tās izlikšanu no telpām Edinburgas prospektā 89. Tāpat neesot piedāvāti risinājumi Bulduru bibliotēkas kā pilnvērtīgas bibliotēkas turpmākajai darbībai.

Bulduru bibliotēkas lasītāji kritizē domes amatpersonu līdzšinējos izteikumus par līdzekļu trūkumu un domes īstenoto taupības režīmu. Protesta rīkotāji norāda, ka šī gada Kauguru svētkiem no pilsētas pamatbudžeta paredzēti 150 000 eiro, bet vides objektiem - 103 200 eiro. 

Tiek kritizēts arī piedāvājums izveidot grāmatu izsniegšanas punktu Jūrmalas teātrī krietni mazākās telpās nekā Bulduru bibliotēka. Tas neatbilstot mūsdienīgām atziņām par bibliotēku kā apkaimes kopienas un informācijas centru. Tāpat kritiski esot vērtējams priekšlikums bibliotēku izvietot Aspazijas pamatskolā, jo izglītības iestādē ir jāievēro īpaši pasākumi bērnu drošībai, bet bibliotēka ir visiem pieejama publiska telpa.

Par Bulduru bibliotēkas saglabāšanu esošajās telpās esot parakstījušies vairāk nekā 700 iedzīvotāju. Atbalstu izteikuši daudzi rakstnieki un kultūras darbinieki. 

Piketā bibliotēku lasītāji atkārtoti aicina Jūrmalas domi ieklausīsies savu iedzīvotāju viedoklī.

Kā iepriekš skaidroja pašvaldībā, Bulduru bibliotēkas ēka ir plaša un tā ir sliktā stāvokli. Arī iekštelpas esot morāli un fiziski novecojušas, un, lai tās atjaunotu, nepieciešami nesamērīgi lieli ieguldījumi. Tādēļ plānots bibliotēku reorganizēt.

Savukārt Asaru bibliotēku plānots likvidēt, jo arī tās ēka ir sliktā stāvoklī un tajā ir mazs apmeklētāju skaits. Arī šai bibliotēkai tuvākā ir jaunā Jūrmalas Centrālā bibliotēka atrodas netālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja