Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atklās kinoteātri Kino Bize

7. decembrī plkst. 19 piedzīvosim pēdējos divdesmit gados nebijušu notikumu, kad regulāro filmu programmu Kaņepes Kultūras centrā atklās neliels, mājīgs kinoteātris Kino Bize.

Programmu veidos izaicinošs, atklāts neatkarīgo producentu veidots autorkino, kā arī tematiski veidotas retrospekcijas un īpašie notikumi. Kino Bize darbosies kā bezpeļņas organizācija ar trīsdesmit sēdvietām un seansiem katru dienu. Ieejas maksa sākotnēji būs Ls 3 ar atlaidēm junioriem un senioriem.

Kino Bize
būs vieta, kur prioritāra loma ir augstai kvalitātei un pārdomātam, individuālam risinājumam un pieejai. Tā piedāvās filmu programmas, lekcijas, seminārus, jauno talantu iesaisti, kā arī dizainu un nosaukumu, kas ietver simbolisku norādi uz dažādu jomu sasaisti, sadarbību un turpinātību.

Piektdien sāksim ar pirmizrādi Alisones Kleimanes 2012. gada augstu novērtētajai filmai Ai Veivei: Nekad nenožēlo. Filma ir par pasaulē slaveno ķīniešu mākslinieku un sociālo aktīvistu Ai Veivei, kas pēdējos gados ir guvis plašu atzinību ar saviem mākslas projektiem, kas vērsti politiskas kritikas un provokācijas virzienā. Kleimanes smalki veidotais mākslinieka portrets sniedz niansētu ieskatu par mūsdienu Ķīnu un tās vienu no dedzīgākajiem pilsoņiem.

Pirmizrāde būs bez maksas ar nosacījumu, ka neatkarīgi no dzimuma uz seansu ir jāierodas ar bizi. Sarīkosim pirmo kinoteātra fotosesiju ar skatītājiem galvenajā lomā, kā arī palutināsim ar atklāšanas gardumiem. Vakara turpinājumā sāksim rādīt regulāro programmu. Tāpat būs Andra Kupriša džeza un house mūzikas izlase un kosmosa skaņu meistara Oriole albuma prezentācijas nakts kopā ar kolēģiem no Dirty Deal Audio. Piektdien svinības notiks visu nakti.

Filma tiks demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Ieeja bez maksas

Norises vieta: Kaņepes Kultūras centrs, Skolas iela 15, Rīga

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja