Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ar Boņuku parādi atzīmēs Cilvēka bērna 20. gadskārtu

Piektdien, 5. augustā Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā tiks atzīmēta Jāņa Streiča kinofilmas Cilvēka bērns uzņemšanas 20. gadskārta. Boņuka gūdi (Boņuka godi) būs īsteni latgaliskā garā ieturēts koncertuzvedums zaļumballes un kāzu noskaņās, sola pasākuma rīkotāji Rēzeknes pilsētas domē.

Boņuka godos piedalīsies filmas režisors Jānis Streičs, filmas radošās grupas pārstāvji, folkloras kopas, lauku kapelas, Latgales godu muzikanti. Pasākumu vadīs Boņuka lomas atveidotājs Andris Rudzinskis un Zuzes lomas atveidotāja Inese Laizāne.

Teju visu vasaru tika meklēti mūsdienu Boņuki- sešgadīgi zēni gan no Rēzeknes, gan citām Latgales pilsētām un novadiem, un piektdien Rēzeknē viņi izies Boņuku parādē. No svētku organizatoriem un mūsdienu mazajiem Boņukiem sagaidāmi dažādi jautri un aizraujoši pārsteigumi.

Boņuks ir visiem zināmais galvenais tēls J. Streiča kinofilmā Cilvēka bērns, kas tapusi pēc Jāņa Klīdzēja romāna motīviem. Daudzi teicieni un tēli no filmas jau folklorizējušies. Šogad filmai Cilvēka bērns aprit uzņemšanas 20. gadskārta, un, tā kā galvenās epizodes tika filmētas Rēzeknes apkārtnē un filmā piedalījās daudzi rēzeknieši, mūsdienu Boņuka meklējumi organizēti tieši Latgalē. Kā saka pats Boņuks: „Otras līdzīgas debešu puses nav visā pasaulē!”

Filma savā laikā ir ieguvusi Latvijas galveno kino balvu Lielais Kristaps, plūkusi laurus Sanremo starptautiskajā festivālā, kur tai tika piešķirts Grand Prix (tā ir pirmā latviešu aktierfilma, kura saņēmusi šādu balvu). Maskavas Kinofestivālā tā ieguva skatītāju simpātiju balvu, filma ir saņēmusi arī Vatikāna prēmiju Beato Angelico per L'Europa un ieguvusi 2. vietu Starptautiskajā Čikāgas bērnu filmu festivālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja