Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Anna Hetaveja piedalīsies Spītnieces savaldīšanas ekranizējumā

Aktrise Anna Hetaveja, kura pirms dažām dienām saņēma Zelta globusu par lomu Toma Hūpera filmā Nožēlojamie (Les Miserbales), piekritusi piedalīties jaunajā Viljama Šekspīra lugas Spītnieces savaldīšana (The Taming of the Shrew) ekranizējumā.Līdzīgi kā 1999.gadā tapušajā režisora Džila Jungera filmā Spītnieces savaldīšana jeb 10 Things I Hate About You, arī jaunās filmas sižets norisināsies mūsdienās.

Jaunās filmas scenārija autore ir Abija Morgana - Filida Loida filmas Dzelzs lēdija un režisora Stīva Makvīna filmas Kauns scenāriste. Morgana nesen pabeigusi darbu pie scenārija pēc Klēras Tomalinas grāmatas Neredzamā sieviete motīviem, ko režisēs aktieris Ralfs Fainss.

Tiesa, vēl nav zināms, kuru no galvenajām varonēm - Bianku vai Katarinu - Hetaveja komēdijā spēlē. Klasiskā Šekspīra komēdija ir stāsts par divām māsām: jaunākā, skaistā Bianka ieguvusi kāda jaunekļa uzmanību,  savukārt vecākā - dumpiniece Katarina - ir pilnīgs māsas pretstats. Tā kā Biankai nav ļauts precēties, pirms to ir izdarījusi Katarina, tiek īstenots plāns, kas spītnieci savaldītu. Šī luga iepriekš tikusi ekranizēta arī 1967.gadā, filmā ar tādu pašu nosaukumu, kurā galvenās lomas spēlēja Elizabete Teilore un Ričards Bērtons.

Atgādināsim, ka Anna Hetaveja ir nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars kā labākā aktrise otrā plāna lomā filmā Nožēlojamie. Pagājušajā gadā viņa spēlēja Kaķsievieti Kristofera Nolana filmā Tumšais bruņinieks atgriežas. Paralēli Šekspīra komēdijas ekranizācijai A.Hetaveja piedalās arī animācijas filmas Rio 2 ieskaņošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja