Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aicina līdzdarboties grāmatas par Imantu Ziedoni tapšanā

Ziedoņa muzejs šī gada vasaras sezonu iesāk ar aicinājumu sabiedrībai līdzdarboties grāmatas par Imantu Ziedoni tapšanā.

Ziedoņa tuvs draugs, rakstnieks Ēriks Hānbergs, kopā ar Ziedoņa muzeja komandu apkopo materiālus, lai gan uz E. Hānberga, gan I. Ziedoņa deviņdesmitgadi 2023. gadā izdotu grāmatu Amizantais Imants.

"Atcerēsimies dzejnieka omulīgos uzsmaidījumus, draiskulības un jokojumus: satiekoties, ciemojoties, veltījumos, vēstulēs, viesu grāmatās, nejaušībās, saietos, pilsētburzmā, lauku sētās, iepazīstoties, atsveicinoties, jaušībās, nejaušības," tā par topošo grāmatu stāsta rakstnieks Ēriks Hānbergs.

Ikviens, kuram mājās ir kāds Imanta Ziedoņa rakstīts novēlējums grāmatā, uz pastkartes vai kādā citā formātā, aicināts atsaukties.

"Pirms pāris mēnešiem sazinājos ar Ausmu Ziedoni-Kantāni. Viņa bija atsaucīga, priecīga, ka tāda grāmata taps, jo līdz šim tādā skatījumā par Imantu vēl nekas vienkopus nav izdots. Ausma solīja, ka noteikti tiksimies, viņa parādīšot vairākas vēstules un dokumentus. Šobrīd tupināsim grāmatu veidot jau bez Ausmas," turpina Ēriks Hānbergs.

"Esam gatavi uzklausīt katra cilvēka stāstu un saņemt dāvinājumā liecības par to, kas piedzīvots kopā vai saistībā ar Imantu Ziedoni. Latvijas sabiedrībai tā būs lieliska iespēja Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadē viņu atcerēties vai iepazīt atkal no jauna. Varbūt atklāsim I. Ziedoni arī no kādas iepriekš nezināmas šķautnes. Katru reizi, runājot par mūsu lielajiem cilvēkiem, mēs vienlaikus runājam arī par sevi un sabiedrību kopumā, par tās vērtībām, un domāju, ka šajā gadījumā tas būs īpaši spilgti," pauž Ziedoņa muzeja vadītāja Rūta Šmite. Ziedoņa muzeja komanda aicina cilvēkus visu 2022. gada vasaru dalīties ar saviem stāstiem par Imantu Ziedoni.

Stāstus var iesniegt piecos veidos: 

  • Ziedoņa muzeja apmeklējuma laikā Murjāņos var gan atnest priekšmetu, gan izstāstīt stāstu; 
  • Ziedoņa muzeja birojā Rīgā, Sporta ielā 2 var gan atnest priekšmetu, gan izstāstīt stāstu; 
  • var sūtīt informāciju elektroniski uz e-pastu: [email protected];
  • var sūtīt vēstules uz adresi: Ziedoņa muzejs, Dzirnakmeņi, Murjāņi, Siguldas novads, LV-2142;
  • var izstāstīt stāstu, zvanot: +371 29150614.

Šovasar no jūnija līdz septembra beigām Ziedoņa muzeja apmeklētājiem būs pēdējā iespēja piedzīvot esošo muzeja programmu Muzeja ceļa piezīmes. Plānots, ka jau nākamo sezonu muzejs Murjāņos uzsāks ar jaunu saturu Imanta Ziedoņa un Ausmas Ziedones-Kantānes iepazīšanai. "Plānojam nākamgad prezentēt jaunu pieredzi, kā piedzīvot Murjāņus, Ziedoņa muzeju. 2023. gads noteikti būs pārsteigumiem pilns – ar komandu esam apņēmības pilni nosvinēt rakstnieka dzimšanas dienu godam," turpina Rūta Šmite.

Ikdienā no 1. jūnija muzejs Murjāņos apmeklētājiem atvērts katru dienu no trešdienas līdz svētdienai no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00. Muzejs uzņem apmeklētājus gan individuāli, gan grupās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja