Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzejas dienas pulcēs vairāk nekā 50 Latvijas un ārvalstu dzejniekus

No 2. līdz 11. septembrim norisināsies tradicionālais festivāls Dzejas dienas, kas Rīgā pulcēs vairāk nekā 50 Latvijas un ārvalstu dzejniekus vairāk nekā 20 dažādās norisēs. Šī gada festivāla sauklis ir "Dzeja vieno".

"Dzeja vieno pāri paaudzēm un laikiem. Dzeja vieno valodā, vieno starp un pāri valodām, dodot savu balsi tiem, kurus mēs citādi nesadzirdētu. Dzeja vieno klasiķu skaistumā un jauno dzejnieku jaudā, valodas plūdu pārmērībā, trāpīgas rindas skaidrībā un atbrīvojošā muļķībā," stāsta Dzejas dienu padomes loceklis, dzejnieks Edvards Kuks.

Festivāls Dzejas dienas 2022 tiks atklāts ar lasījumiem un performanci 2. septembrī mākslas centrā Noass, kas jau vairākus gadus darbojas kā festivāla vēstniecība.

Šogad festivāla programmā iekļauti gan tradicionālie pasākumi – Ceļojums ar dzejniekiem, kas šogad notiks Spilves apkārtnē, jauno autoru lasījumi, atdzejas lasījumi Vijoļšķūnī, ārzemju viesu lasījumi, tiešsaistes akcija Dzejas rupors – gan lasījumi neierastos formātos. No jauna atdzims pasākums Klasiskās dzejas vakars teātra klubā Hamlets 9. septembrī, bet 6. septembrī sadarbībā ar teātra festivālu Homo Novus norisināsies Latvijas PEN dziedājumi.

2021. gadā festivāls pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās Esplanādē ar lasījumiem pie Raiņa pieminekļa, un šogad tie atkal norisināsies Raiņa dzimšanas dienā – 11. septembrī –, piedāvājot klausītājiem iepazīties ar dažādu dzejnieku politisko dzeju. Pēc tam Latvijas Mākslas akadēmijas dārzā norisināsies Dzejas dienu noslēguma pasākums un balvas pasniegšana.

Īpaša iespēja šogad tiks dota vidusskolēniem – 8. un 9. septembrī mākslas centrā Noass un tiešsaistē norisināsies dzejas meistardarbnīcas, ko vadīs dzejnieces Krista Anna Belševica un Inga Pizāne. Informācija par pieteikšanos drīzumā tiks publicēta Dzejas dienu mājaslapā un sociālajos tīklos.

Ar pilnu Dzejas dienu programmu var iepazīties festivāla mājaslapā www.dzejasdienas.com. Aktuālā informācija par festivāla norisēm būs pieejama arī sociālās saziņas vietnēs.

Dzejas dienas kopš to pirmssākumiem 1965. gadā organizē Latvijas Rakstnieku savienība. Festivālu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Jau ceturto gadu Dzejas dienu rīkošanu veic īpaši izveidota padome, kuras sastāvā šogad darbojas dzejnieki Ērika Bērziņa, Edvards Kuks un Anna Auziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja