Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

2Annas Eiropas skatītājiem izrāda Latvijas īsfilmas

Rīgas Starptautiskā filmu festivāla 2Annas komanda noslēdz šī gada īsfilmu eksporta sezonu ar skatēm Slovēnijā un Polijā, informēja festivāla pārstāve Amanda Boka.

Novembra nogalē plaša Baltijas filmu programma aizceļoja uz Slovēniju, kur komiksu žurnāla kuš! veidotāji izrādīja izstādi The Last Match/ Pēdējais sērkociņš, savukārt 2Annas bija sarūpējušas Baltijas ilustratoru un komiksu mākslinieku animācijas filmu izlasi.

Decembra ieskaņā 2Annas komanda dosies uz Poliju, Bjelastoku, kur norisināsies viens no slavenākajiem poļu starptautiskajiem īsfilmu festivāliem Zubroffka. Tā ietvaros divas reizes notiks latviešu filmu seansi. Programmā iekļautas īsfilmas, kas radītas laika posmā no 2007. – 2013. gadam. Lielākā daļa programmas filmu atspoguļo starptautiski atpazīstamo Latvijas animāciju, bet ietvertas arī spēlfilmas ar īpašo latviešu humoru, viena no retajām poētiskā dokumentālisma pēctecēm īsmetrāžā un kumosiņš eksperimenta.

Ar filmām uz Poliju dosies producente Amanda Boka un kustīgā attēla māksliniece Inese Vēriņa, kuras animācija Golddiger 2/ Zeltrace 2 iekļauta programmā kopā ar Reiņa Pētersona animāzijas filmu Ursus, Anetes Meleces darbu Kiosks, Edmunda Jansona Starptautisko Tēva dienu, Didža Eglīša filmu Sērkociņi, Astras Zoldneres Paukotāju, Venta Grīnbauma Tjuk, Dāvja Kaņepes Noklausīšanos, Armanda  Zača Sistēmu un Ievas Balodes ...and to dust we shall return/ ... un mums būs kļūt par pīšļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja