Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar īpašu seansu Latvijas kinoteātros sāks izrādīt godalgoto kostīmdrāmu Korsete

Trešdien, 1. februārī, kinoteātros nonāks aizvadītās festivālu un kino balvu sezonas lielā sensācija – kostīmdrāma Korsete, kas laikmetīgi ietērpj Sisijas (Austrijas Elizabetes) komplicēto dzīvi. Galvenajā lomā ar atkailinošu godīgumu ķeizarieni atveido Vikija Krīpsa, viena no šobrīd spožākajām Eiropas aktrisēm.

Trešdien, 1. februārī, Kino Citadele pirms Riga IFF ielūdz īpašā seansa par Sisijas dzīvi un Marijas Kreiceres režisēto filmu stāstīs Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) kuratore un kino pētniece Dārta Ceriņa, iezīmējot zilasiņu varoņu "neērto korsešu" fenomenu kino vēsturē un revizionisma filmās mūsdienās.

Sisijas krāšņā dzīve ir kā šampanietis, kura dzirkstēšanu nespēj iegrožot valdošais Hābsburgu patriarhāts, bezkaislīga laulība un ceremoniālas tradīcijas. Vikijas Krīpsas atveidojumā Austrijas valdniece Elizabete ir magnētiska – bez kostīmdrāmām ierastā stīvuma viņa 19. gadsimta otrajā pusē diktē savus noteikumus un rāda eleganti paceltu vidējo pirkstu. Marijas Kreiceres režija ir aizraujoši kinematogrāfiska un mūsdienīga, savukārt viņas scenārijs nenonivelē varoni līdz pamācošai parodijai.

Ar savu krāšņo matu rotu un šmaugo vidukli slavenā Elizabete laulībā ar vīru Franci Jozefu jūtas nogarlaikojusies, viņas bērni ir izauguši, bet reālas politiskas varas ķeizarienei nav. Sasniedzot 40. dzimšanas dienu, viņa nopūlas saglabāt savu publisko tēlu, savelkot korseti arvien ciešāk. Visbeidzot, izjūtot zināšanu un dzīvesprieka badu, Sisija ceļo uz Angliju un Bavāriju, lai apciemotu bijušos mīļākos un senus draugus. Viņai top plāns, kā atstāt paliekošu nospiedumu, par spīti uzspiestajām normām.

Krīpsa par savu galvenās lomas atveidojumu saņēmusi gan 2022. gada Kannu kinofestivāla Īpašā skatiena, gan Eiropas Kino akadēmijas balvu. Savukārt par režiju filma tikusi nominēta 15 starptautiskos kinofestivālos. Korsete 2022. gadā jau saņēmusi plašu skatītāju interesi Latvijā, kļūstot par otru skatītāko filmu Rīgas Starptautiskajā kino festivālā.

Līdz ar 1. februāra seansu tiek aizsākta filmas izrādīšana kinoteātros ierobežotā seansu skaitā.

Vairāk par filmu var uzzināt rigaiff.lv/korsete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja